Micael-BydénAutoritățile suedeze au primit informații cu privire la creșterea amenințării din partea Rusiei, dar aceste informații sunt strict secrete, potrivit ziarului suedez Dagens Nyheter, citând surse din comunitate de informatii.

Săptămâna trecută s-a aflat că Micael Bydén, comandantul forțelor armate ale Suediei, a decis să desfasoare trupe pe insula strategică Gotland din Marea Baltică mai repde decat se planificase – în vara anului 2017,  în loc de începutul anului 2018. În același timp, ministrul apărării din Suedia, Peter Hultqvist, a comentând decizia, subliniind faptul că țara nu este în niciun pericol de atac.

Acum, Dagens Nyheter precizează că natura și conținutul amenințărilor au fost clasificate ca fiind secrete de top si de importanță critică pentru securitatea națională. „Acest lucru înseamnă că conținutul nu poate fi desecretizat. Acest lucru se paote face numai printr-o decizie a Guvernului suedez. Sursa DN a declarat că amenințarile din partea Rusiei au crescut, dar că tipul acestora este ținut secret..” – scrie publicatia.

„Ceva s-a întâmplat în comunitatea de informații din țara. Dar noi, cetățenii, nu știm ce anume. Vedem doar efectele. O rapda desfasurare de trupe pe Gotland este marturie în acest sens …”, -sustine Wilhelm Agrell, expert de securitate la Universitatea din Lund. El a menționat că în timpul multelor crize ale Războiului Rece, Suedia ușor și încet și-a crescut pregatirea de luptă. Dar acum, autoritățile suedeze au arătat că se pot mobiliza rapid, sa treaca repede de la cuvinte la acțiune, a spus expertul.suedia armata

În același timp, liderul Partidului Poporului (lieral) din Suedia, Jan Björklund și-a exprimat opinia că nu există niciun secret în ajustările planurilor privind amenințarea rusa. Potrivit lui, se poate vedea creșterea agresiunii din partea Rusiei, inclusiv exemplul poziției Moscovei cu privire la criza din Ucraina și anexarea  Crimeei.

Ultima unitate militară pe Gotland a fost desființată în 2005. S-a presupus că armata se va întoarce acolo nu mai târziu de 1 ianuarie 2018.

Se remarca că în componenta garnizoanei plasate pe insula vor fi trupe mecanizate și de blindate. În cadrul companiei mecanizate vor fi în permanență desfasurat pe insula 168 de soldați și 15 vehicule. Unitatea de blindate va include 120 de persoane și 10 masini de lupta.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to O informare secretă a grăbit decizia desfășurării trupelor suedeze pe insula Gotland

  1. bogdan spune:

    Au aflat la timp de invazie ! Altfel s-ar fi trezit cu omuleti verzi la cules de ciuperci si cules de alge…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top