VutkoLla cererea Biroului Procuraturii Militare din Ucraina, Judecatoria Pecersk de la Kiev a emis o decizie privind reținerea amiralului Alexandr Vitko, comandant al Flotei Marii Negre a Federației Ruse, a anutat serviciul de presă al Procurorului General al Ucrainei (GPU).

Pe 18 aprilie, Biroul Procuraturii Militare l-a acuzat pe Vitko de comiterea unor infracțiuni grave împotriva Ucrainei, și i-a trimis acestuia o citație să se prezinte în fața judecatorului pe 25 aprilie. Procuratura i-a înmânat suspectului citatia prin intremediul unei firre de curierat la adresa sa din orașul Sevastopol, Crimeea.

În același timp, serviciul de presă al Flotei Marii Negre a declarat că comandantul flotei nu a primit nicio scrisoare sau citatie de la procurorul public al Ucrainei și ca „nici măcar nu știe de existența ei”.

Având în vedere că suspectul nu s-a prezentat la termen, procurorii ucraineni au depus o cerere privind retinerea amiralului Vitko.

Pe 26 aprilie, din cauza faptului că suspectul se sustrage răspunderii penale, prin decizia procurorului, amiralul Vitko a fost dat in cautare generala, iar retinerea sa a fost data în sarcina Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).

Procesul împotriva lui Alexandr Vitko a fost deschis la începutul lunii martie 2014. Comandantul Flotei Marii Negre este suspectat că, în perioada cuprinsă între 20 februarie – 21 martie 2014 a „comis intenționat acte criminale în scopul modificarii limitelor teritoriului și frontierei de stat a Ucrainei, a incitat comiterea unor acte de trădare, a organizat acțiuni care vizează deteriorarea obiectelor care au o mare importanță militară, a planificat, pregătit și a participat în mod activ în desfășurarea unui război de agresiune împotriva Ucrainei”.
Alexandr Vitko este comandantul Flotei Marii Negre a Rusiei din aprilie 2013. În timpul evenimentelor din Crimeea, în primăvara anului 2014, el a participat la negocierile cu comandantul Marinei ucrainene, pe care l-a convins sa treaca de partea Rusiei. Din aceasta cauza, in Ucraina împotriva lui a fost deschis un dosar penal cu acuzatia de incitare la trădare.

În martie 2014, Alexander Vitko a fost inlclus în lista neagră a cetățenilor Federației Ruse împotriva carora Uniunea Europeană a impus sancțiuni personale.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to O instanță din Kiev a cerut reținerea comandantului Flotei Mării Negre a Rusiei

  1. yehudy spune:

    vitko este un fel de iliescu al romaniei: amandoi si-au tradat tara in favoarea rusiei 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top