arcticaSetea de petrol a Moscovei pare a fi de nepotolit. Kremlinul a anuntat zilele acestea deschiderea primelor baze militare permanente în zona arctica, disputata in prezent si de alte state „riverane” precum Canada, SUA, Norvegia si Danemarca.

Rusia incearca astfel sa puna comunitatea internationala in fata unui fapt implinit, infingând drapelul sau intr-o zona creditata a fi „magazia” de petrol a lumii.

Primele nave transportand modulele viitoarelor baze militare au fost trimise de Kremlin spre Insula Wrangel și Capul Schmidt, unde armata va construi complexuri militare de tip Polar Star”, a declarat, luni, șeful serviciului de presă al Districtul Estic militar al Rusiei, colonelul Alexander Gordeev.

Pe Insula Wrangel și Capul Schmidt vor fi descărcate module bloc pentru construirea de baze militare. Complexul va fi realizat sub formă de stea, fapt care va permite deplasarea libera în interiorul clădirii„- a declarat Gordeev, citat de Itar-Tass.

Cele două complexe modulare alcatuite din 34 de constructii administrative si rezidentiale vor fi realizate în cursul lunii septembrie pentru viitoarea grupare militara ce va fi dislocata permanent în zona arctică.

arctica2Complexul va fi format din locuințe, spatii comerciale, administrative, încăperi pentru exercitii fizice, sauna si un centru ştiinţific.

Anterior, comandantul Fortelor Aeriene Ruse, Viktor Bondarev, a declarat Rusia va crește prezenta sa în Arctica, in pofida faptului ca, momentan, „rivalii nu sunt inca prezenti în regiune”.

În prezent, statutul juridic internațional al zonei arctice este obiectul unor controverse şi dispute între Statele Unite ale Americii, Canada, Rusia, Danemarca, Suedia, Norvegia și Finlanda. Ţările în cauză revendica crestele subacvatice Lomonosov și Mendeleev unde, potrivit unor studii recente, sunt înmagazinate aproximativ 12% din rezervele mondiale de petrol.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top