adam_michnikMarile publicații europene au cerut politicienilor să stopeze politica de conciliere în raport cu președintele rus Vladimir Putin. Apelul publicat de redactorul-sef al ziarului polonez Gazeta Wyborcza, Adam Michnik, a fost preluat și publicat integral de cel puțin 12 importante publicatii din Europa.

Printre acestea, El Pais (Spania), La Stampa (Italia), Le Monde (Franța), Die Welt (Germania), Denník IMM-uri (Slovacia), Der Standard (Austria), De Volkskrant (Olanda), Hospodarske Noviny (Republica Cehă) , Dario de Noticias (Portugalia) și Lietuvos Rytas (Lituania). 

În scrisoarea sa, Adam Michnik a reamintit consecințele tragice ale ipocriziei, prostiei și tăcerii complice a intelectualilorîn fața acțiunilor lui Adolf Hitler și Iosif Stalin.

Închiderea ochilor la anexarea Austriei, Cehoslovaciei, statelor baltice va fi întotdeauna o rușine a Europei a scris Michnik.

Astăzi, Europa stă tăcută în fața politicii agresive imperialiste a președintelui rus Vladimir Putin. Occidentul tolerează politica sa aventuroasă care încalcă în mod clar suveranitatea unor țări precum Moldova, Letonia, Georgia, și mai presus de toate Ucraina.” scrie disidentul polonez.

El face apel la elita intelectuală a Europei să pună presiune asupra politicienilor și să se opună politicii agresive a lui Putin.

Războiul actual din Ucraina, început cu anexarea Crimeei și continuat în partea de est a țării, este rușinos, tragic și periculos Politica de conciliere este un drum spre nicăieri este convins Michnik.

Experiența ne învață că dialogul cu Putin este inutil dacă nu există unitate și fermitate. Putin nu are nicio considerație pentru cei slabiși anume asa se comporta acum statele membre ale UE care arunca cuvinte în vânt și încearcă să traseze lui Putin o linie roșie. Kremlinul continua furnizarea de arme si mercenari, concentreaza trupe de-a lungul frontierei, dar ucrainenii au dreptul aleagă calea democratică europeană Probabil că acum, în partea de est a Ucrainei se decide viitorul Uniunii Europene , a adăugat el.

Michnik și colegii săi europeni invită UE să dea dovadă de solidaritate și sa folosească toate căile de presiune: stoparea furnizarii de arme, sancțiuni economice și politice.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top