spionConform estimărilor serviciilor secrete suedeze, o treime din diplomați ruși din Suedia sunt spioni, se menționeaza în raportul anual al serviciului de securitate suedez SAPO, scrie Dagens Nyheter.

Potrivit serviciilor speciale, Rusia are în Suedia un număr de agenți, unii dintre acestii fiind înregistrati ca diplomați la Ministerul de Externe suedez.

„De regulă, ei lucrează pentru serviciul de informații militare GRU sau echivalentul său civil SVR – Serviciului de Informații Externe”, – spune raportul.

SAPO mai estimeaza ca aproximativ o treime din diplomații ruși în Suedia „sunt de fapt agenti sub acoperire”.

În prezent, Rusia are în Suedia 37 de diplomați acreditați.

SAPO ne reamintește că, în vara anului 2015, un angajat al ambasadei ruse din Stockholm, a fost forțat să părăsească țara, în legătură cu activitățile sale care nu erau conforme Convenției de la Viena. Ca reactie, Rusia a expulzat un angajat al Ambasadei suedeze.

Potrivit SAPO, agenții ruși reprezintă o amenințare pentru societate, precum și pentru infrastuctura militară a statului.

Ziarul amintește de un alt raport al serviciului de inteligența militară al Suediei, care menționa că în vecinătatea obiectivelor militare deseori sunt reținuţi străini, care uneori se comportă agresiv. Naționalitatea acestor persoane nu a fost insa niciodata divulgata.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top