obamaPreședintele Barack Obama a făcut o paralelă între agresiunea rusă din  Ucraina cu naziștii germani înainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Ceea ce vedem este o agresiune care face apel la sentimente naționaliste, un lucru din punct de vedere istoric extrem de periculos în Europa„, a declarat Obama, în timpul conferinței de presă comune cu președintele estonian Toomas Ilves.

De aceea, în Europa, în special în Estonia, va fi consolidată prezența trupelor NATO şi desfăşurate mai multe exerciții militare, a precizat presedintele SUA.

Potrivit acestuia, Rusia va plăti un cost mare pentru agresiunea sa. El a reamintit ea deja suprota pierderi economice grave, iar acestea se vor accentua în viitor.

El a promis, de asemenea, sprijin economic substanțial Ucrainei, inclusiv în aplicarea reformelor și depășirea consecințelor conflictului armat din est.

Președintele Statelor Unite a spus acum se stabileste noua ordine mondială în ceea ce privește securitatea și acest lucru se va reflecta în deciziile summit-ului NATO de  pe 5 septembrie. El a mai spus la acest summit Ucraina poate obține statutul de partener special al NATO.

La rândul său, președintele Estoniei, a declarat acordul dintre NATO și Rusia va fi schimbat.

„Trebuie să spunem lucururilor pe nume. Este o agresiune rusă„, a declarat Ilves.

El a adăugat NATO și Europa vor crește sprijinul pentru Ucraina, inclusiv politic, economic și umanitar. Potrivit lui, soldații ucraineni răniți grav vor fi trataţi în clinicile occidentale.

obama estoniaIlves, de asemenea, a sugerat în timpul rămas până la alegerile parlamentare din Ucraina, Rusia va face totul pentru a destabiliza și mai mult țara.

Barack Obama consideră că este important să se continue politica de sancțiuni împotriva Rusiei, pana ce aceasta tara va arata pasi concreti în detensionarea situației din Ucraina.

Anterior, Obama a declarat Rusia este responsabila pentru violența armata din partea de est a Ucrainei.

Rusia a provocat conflictul. Rusia antreneaza combatanti, le furnizeaza, îi finanţeaza. Acesta nu este un conflict intern,” – a mai spus Obama.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Obama a comparat agresiunea Rusiei cu fascismul interbelic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top