Preşedintele rus Vladimir Putin, aşteptat joi într-o vizită de o zi la Roma şi Vatican, a evocat într-un interviu legăturile sale strânse cu vicepremierul italian Matteo Salvini, liderii Ligii (extremă dreapta), insistând cu acelaşi prilej asupra prieteniei sale cu fostul prim-ministru Silvio Berlusconi, transmite AFP.

În interviu, apărut joi în cotidianul Corriere della Sera, Putin a vorbit despre ‘un acord de cooperare’ între partidul său, Rusia Unită, şi Liga, în contextul în care în presa italiană sunt vehiculate suspiciuni de finanţare de către Rusia a formaţiunii lui Salvini.

‘Salvini a avut o atitudine călduroasă faţă de ţara noastră, cunoaşte bine realitatea rusă. Ne-am întâlnit în 2014 la Milano’, a amintit Putin.

La acea vreme, Salvini nu era decât noul lider al unui mic partid în plină reconstrucţie după o serie de scandaluri. El era însă, ca şi acum, un susţinător fervent al ridicării sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană Rusiei după ce aceasta a anexat Crimeea.

‘De atunci, din câte ştiu, dl Salvini şi reprezentanţi ai partidului său menţin contacte cu colegii ruşi interesaţi de dezvoltarea cooperării cu parteneri lor italieni’, a adăugat liderul de la Kremlin.

În acelaşi interviu, el s-a referit cu afecţiune la magnatul Silvio Berlusconi, fost şef al guvernului italian.

‘Suntem legaţi printr-o prietenie care durează de mai mulţi ani. Silvio este un om politic de statură mondială, un lider adevărat care apără cu putere interesele ţării sale în arena internaţională’, a spus Putin.

‘Nu putem să ne vedem des, dar când se iveşte ocazia, el nu îşi ia niciodată libertatea să discute despre politica internă. Şi nici eu’, a adăugat Vladimir Putin.

Preşedintele rus a ţinut, de altfel, să facă loc unei întâlniri informale cu Berlusconi în programul foarte încărcat al vizitei sale la Roma.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to ”Ofensiva” rusească din Italia. Înainte vizitei la Roma, Putin vorbește despre contactele strânse cu politicienii italieni

  1. bogdan spune:

    Intalnira gunoaielor…mai lipseste celalalt gunoi Italian numitul Berlusconi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top