În Rusia se falsifica un sfert din toate produsele alimentare, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute adjunctul șefului Rosselkhoznadzor (Serviciul Federal pentru Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Rusia), Alexei Alekseenko. ”Singurele excepții sunt ouăle”, a precizat oficialul, scrie „Nezavisimaia Gazeta”.

„Conform verificărilor efectuate la fața locului, se falsifica în mod constant un sfert din toate produsele alimentare,” – a declarat Alekseenko.

El a subliniat faptul că este vorba despre toate tipurile de produse, cu excepția ouălor. „Ouale se falsifica doar în China, la noi nu” – a atras atenția adjunctul șefului Rosselkhoznadzor .

Pe piața de pește, falsificarea se rezuma la substituirea denumirilor, „injecare” pestelui cu polifosfați, pentru ca produsul sa retina mai multa umiditate.

„Aceasta duce la faptul că companiile fără scrupule obțin profit mai mare în comparație cu producătorii de bună-credință”, – a declarat oficialul. Potrivit lui, „are loc un proces de selecție inversă” – autorii falsificarilor obtin beneficii, iar companiile care produc produse de calitate, au costuri cu dezavantaj considerabil.

„Guvernul ar trebui să pună lucrurile în ordine aici, sa creeze condiții pentru dezvoltarea sectorului de materii prime și a industriei de prelucrare”, – a precizat Alekseenko

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Oficial rus: Un sfert din produsele alimentare din Rusia sunt falsificate

  1. bogdan spune:

    Ai gresit godace ! Un sfert sunt cele inca naturale…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top