Autoritățile olandeze lucrează în prezent la elaborarea unui pachet de sancțiuni împotriva atacatorilor cibernetici din Rusia, a declarat Stef Blok, ministrul afacerilor externe al Olandei, scrie De Telegraaf.

Dacă eforturile olandeze vor avea succes, statele membre ale UE de asemenea vor putea să-i pedepsească pe spionii cibernetici prin refuzarea accesului în țară și blocarea conturilor bancare. Impunerea sancțiunilor la nivelul UE necesita insa un acord unanim al tuturor celor 28 de țări membre.

Partidele coaliției de guvernare din Olanda cer sancțiuni împotriva celor patru spioni ruși care au fost prinși la Haga în flagrant, când încercau sa sparga rețeaua de calculatoare a Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice. La acea vreme organizatia investiga atacul chimic organizat de agentii GRU la Salisbury.

Partidele D66 și CDA cer o acțiunea imediată a Amsterdamului împotriva spionilor ruși.

„După un astfel de atac brutal și agresiv pe teritoriul nostru, nu putem permite celor patru să zboare la Roma cu pașapoarte diplomatice pentru a face același lucru”, afirma reprezentanti D66.

În ceea ce priveste utilizarea armelor chimice, în comunicatul final al summitului din iunie, liderii țărilor UE au promis să dezvolte și să adopte cât mai curând posibil un document privind noul regim de sancțiuni ca răspuns la utilizarea și distribuirea armelor chimice.

Multe state din UE au expulzat diplomații ruși din cauza otrăvirii de la Salisbury. Dar opoziția „porumbeilor păcii”, care include în special Grecia, Italia și Ungaria, a blocat orice măsuri suplimentare.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Olanda cere de la UE noi sancțiuni împotriva Rusiei

  1. bogdan spune:

    La mai mare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top