Olanda va propune partenerilor din UE posibilitatea modificarii Acordului de Asociere UE-Ucraina, a declarat Mark Rutte, premierul olandez, în timpul unei dezbateri în parlament.

Rutte a declarat că guvernul olandez a avut în vedere trei opțiuni în cazul acțiunior suplimentare dupa anuntul rezultatelor referendumului: sa ignore referendumul, să nu ratifice acordul, sau să încerce să facă modificări la textul acordului.

„Dacă vom retrage actul de ratificare, vom pierde biletul nostru pentru o discuție privind schimbări semnificative în acordul cu Ucraina”, – a declarat prim-ministrul olandez.

Rutte s-a adresat Parlamentului cu solicitarea de a oferi guvernului timp pentru a rezolva această problemă și cele două partide ale coaliției si-au dat acordul.

Aminitm că, pe 6 aprilie, la referendumul consultativ din Olanda, 61% dintre cetatenii cu drept de vot prezentati la urne au spus ”nu” acordului de asociere a Ucrainei cu Uniunea Europeană.

În acest sens, primul-ministru Mark Rutte a declarat că țara sa nu mai poate continua ratificarea Acordului de asociere, în condițiile în care o parte semnificativă a olandezilor au votat împotriva documentului.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top