Oligarhul ucrainean și guvernatorul regiunii Dnepropetrovsk, Igor Kolomoisky, intentioneaza sa intenteze o serie de actiuni la tribunalul comercial de la Haga împotriva Rusiei, prin care sa oblige puterea de la Moscova sa-i compenseze proprietățile confiscate, in special cele din Crimeea.
Potrivit oligarhului, el a pregătit deja documentatia pentru un proces în cazul aeroportului „Bel’bek” din Sevastopol.
„Este vorba despre o valoare mică, 15 milioane dolari – explică Kolomoysky. Când aeroportul a fost confiscat, i-am scris lui Dmitri Medvedev ((premierului Rusiei – n.r.) – astfel cere procedura – iar el este obligat legal ca in termen de 6 luni să răspundă dacă este gata să compenseze în mod voluntar pierderile mele. Abia dupa asta se intenteaza proces la Tribunalul de la Haga pe probleme comerciale„, spune oligarhul, potrivit NEWS.RU.ua.
Kolomoysky speră să obtina in urma procesului cu Rusia aproximativ doua miliarde de dolari.
Amintim ca, pe 3 septembrie, Consiliul de Stat al Republicii Crimeea a luat decizia naționalizarii activelor detinute de Kolomoiskiy. Autoritatile din peninsula au declarat că banii vor fi utilizati pentru a compensa deponenții filialei bancii Privatbank detinute de oligarh in Crimeea. În plus, autoritatile ruse au confiscat la Moscova cladirea de birouri „Elite-Holding”, al carei co-proprietar este Kolomoysky.

Igor Kolomoysky a infuriat Moscova mai ales pentru ca a finanat infiintarea unor batalioane de voluntari care au luptat impotriva rebelilor rusi din estul Ucrainei
Igor Kolomoysky este proprietarul grupului industrial și financiar „Privat”, care include cea mai mare banca din Ucraina „Privatbank„. Forbes estimează averea omului de afaceri la 1,8 miliarde dolari și îl pune pe locul al patrulea în lista celor mai bogați oameni din Ucraina.
Rusia îl acuză pe Kolomoiskiy de utilizarea de mijloace și metode de război interzise. Moscova a fost deranjata mai ales de faptul ca oligarhul a finantat infiintarea batalioanelor de voluntari „Dnepr„,”Azov” și altele, care au luptat împotriva separatistilor din estul Ucrainei.
Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.
[…] Citeste continuarea pe PaginadeRusia.ro […]