OsmaevProcurorul Generală al Ucrainei a revenit asupra deciziei sale din 2012 cu privire la extrădarea în Rusia a lui Adam Osmaev, acuzat de pregătirea unui atentat asupra președintelui Rusiei, Vladimir Putin, anunţă publicaţia Ukrainskie Novosti, care citeaza pe avocatul Olga Chertok.

„Pe 15 august, Procuratura Generala a trimis o notificare lui Osmaev cu privire la anularea deciziei sale din iulie 2012 privind extrădarea acestuia în Rusia„, a spus avocata.

În prezent, Osmaev se află al penitenciarul din Odesa, procesul de judecare al acestuia fiind suspendat pe durata expertizelor jurisdicționale.

Soția lui Osmaev, Amina Akueva este în prezent medic al batalionului Ministerului de Interne Kiev2″, care se află în zona de razboi.

În februarie 2012, Osmaev a fost arestat sub suspiciunea comiterii unei explozii într-un apartament din Odesa. Organele de urmărire penală din Ucraina îl suspectează, de asemenea, împreună cu un complice a pregatit un atentat împotriva lui Putin.

Pe 10 septembrie 2013, în Rusia, a fost condamnata la 10 ani de închisoare a doua persoană implicată în acest caz, Ilya Pyanzin, de asemenea extradat de Ucraina în Rusia.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a recomandat statului ucrainean sa nu-l extradeze pe Osmaev în Rusia, după ce, initial, Ucraina a aprobat  aceasta procedura. Osmaev a solicitat, de asemenea, azil politic în Ucraina, care insa a fost respins.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top