La 17 decembrie, Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție propusă de Ucraina, care cere Rusiei să-și retragă trupele din Crimeea și condamnă prezența militară în creștere a acesteia în Marea Neagră și Azov, a anunțat Misiunea Permanentă a Ucrainei la ONU, pe contul sau de Twitter.

Documentul a fost aprobat de 66 de țări, 19 au votat împotrivă, 72 s-au abținut.

Textul rezoluției subliniază că prezența trupelor rusești în Crimeea contravine suveranității naționale și integrității teritoriale a Ucrainei și subminează securitatea și stabilitatea altor state europene.

Rezoluția exprimă îngrijorarea cu privire la militarizarea în creștere a Crimeei de către Rusia și agresiunea acesteia în unele părți ale Mării Negre și în Marea Azov, inclusiv militarizarea acestora, ceea ce creează amenințări suplimentare pentru Ucraina și subminează stabilitatea regiunii.

În document, Adunarea Generală a ONU se arată serios îngrijoartă de escaladarea periculoasă a tensiunii și de utilizarea nejustificată a forței de către Rusia împotriva navelor din Ucraina.

ONU cere Rusiei să elibereze imediat navele ucrainene capturate și echipajele lor.

Documentul cere Rusiei să se abțină de la obstrucționarea realizării drepturilor și libertăților navigației în Marea Neagră și Azov și în strâmtoarea Kerci.

De asemenea, rezoluția condamnă construirea și deschiderea unui pod în strâmtoarea Kerci de către Rusia, precum și împiedicarea de către Rusia a navigațiie navelor comerciale și restricționarea transportului internațional.

Documentul îndeamnă insistent Rusia să își retragă forțele armate din Crimeea și să înceteze imediat ocuparea temporară a teritoriului Ucrainei.

Au fost împotriva rezoluției în special Armenia, Belarus, Bolivia, Burundi, Cambodgia, Cuba, Coreea de Nord, Iran, Laos, Myanmar, Nicaragua, Rusia, Serbia, Sudanul de Sud, Sudan, Siria, Uzbekistan, Venezuela și Zimbabwe.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to ONU a adoptat o rezoluție în care cere Rusiei să-și retragă trupele din Crimeea

  1. bogdan spune:

    La sfarsitul materialului exista si lista cu ratatii planetei -„pretenii” dementului Pitik…

  2. bogdan spune:

    Hitler s-a retras de bunavoie din Austria sau Sudetii Cehiei ? A contat ca Liga Natiunilor i-a cerut asta – (Hitler isi scosese tara din Liga deja) ? Sau Stalin din Baltice sau Finlanda ? URSS a fost data afara din Liga Natiunilor dupainvadarea Finlandei si tot degeaba(iar USA nu era membru atunci !)…Doar nevoia va scoate porkul afara din Crimeea ! In zilele noastre nu mai e nevoie de razboi armat ci economic ! Sa vedem cate decenii isi va permite Diktatorul Pitik si cu Benzinaria lui sa plateasca pt ocupatia din Ucraina !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top