Autoritățile din Belarus continuă să încalce drepturile omului, susține concluzia Raportorului Special al ONU pentru Drepturile Omului din Belarus, Anais Marin. Potrivit raportului întocmit sub conducerea sa, situația din țară în domeniul drepturilor omului rămâne fără îmbunătățiri semnificative.

Reprezentantul ONU și-a exprimat nemulțumirea față de lipsa voinței politice privind abolirea pedepsei cu moartea, Belarusul fiind singurul stat din Europa unde această pedeapsă continuă să fie aplicată.

Marin a subliniat că țara a introdus restricții suplimentare privind libertatea de exprimare și libertatea presei după amendamentele la legea privind mass-media. Potrivit experților ONU, aceste măsuri vizează intimidarea criticilor autorităților și o încercare de a-i împiedica să participe la dezbaterile publice.

Printre schimbările pozitive, Marin a remarcat decriminalizarea activităților organizațiilor neînregistrate și simplificarea procedurilor de eliberare a permiselor pentru evenimentele de masă, însă în același timp, expertul a subliniat că drepturile la libertatea de asociere și la întrunirea pașnică sunt în mod constant încălcate în Belarus.

Raportorul special a salutat eforturile guvernului de a promova dialogul cu societatea civilă și angajamentul reînnoit cu mecanismele Organizației Națiunilor Unite în domeniul drepturilor omului.

Marin a acordat o atenție deosebită condițiilor precare ale infractorilor juvenili în cadrul unei politici dure în materie de droguri. Marin a subliniat, de asemenea, discriminarea continuă a unor grupuri precum romii și comunitatea LGBT.

Minskul nu recunoaște mandatul Raportorului Special al ONU, îi refuză accesul în Belarus și, din acest motiv, Marin și-a pregătit raportul în afara țării.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to ONU: Autoritățile din Belarus continuă să încalce drepturile omului

  1. bogdan spune:

    Asta stie si Grivei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top