rebel donbasCirca două mii de civili au murit ca urmare a bombardamentelor si tirurilor asupra localitatilor din regiunile Donețk și Lugansk, din estul Ucrainei, se arata în raportul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului privind „Responsabilitatea pentru crimele din Ucraina, din ianuarie 2014-mai 2016”.

„Potrivit Biroului ONU pentru Drepturile Omului, până la 2 mii de civili au fost uciși în timpul conflictului armat. Majoritatea acestor victime civile sunt înregistrate în teritoriile aflate sub controlul guvernului ucrainean și în zonele controlate de gruparile armate ilegale și au fost rezultatul unor tiruri nediferentiate spre localitati”, – a declarat Fiona Fraser, sefa misiunii de monitorizare a Biroului.

Raportul afirmă că, pana în prezent, nimeni nu si-a asumat raspunderea pentru aceste morti.

„Nici gruparile inarmate, nici guvernul ucrainean nu si-a luat responsabilitatea pentru moartea civililor” – a subliniat șefa misiunii de monitorizare.

Ea a adăugat că nu există nicio informație cu privire la urmărirea penală a vreunui responsabil de aceste morti. Potrivit lui Fraser, toate părțile trebuie să respecte cu strictețe dreptul umanitar.

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a documentat „zeci de cazuri de decese ale persoanelor care s-au predat sau au încetat să participe la ostilități, morti in timpul detentiei și dispariții”.

Numărul total de astfel de decese ar putea ajunge la câteva sute, afirma Fraser.

Conform datelor ONU, in conflictul din Donbas au fost ucisi in total 9.740 de oameni, 21.880 au fost rănite. Printre cei morți – circa 2 mii sunt civili.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top