prizonieriLuptătorii separatisti care operează în estul Ucrainei sunt implicat în numeroase încălcări ale drepturilor omului, inclusiv crime, răpiri și tortura. Ei beneficiaza, de asemenea, de o aprovizionare” stabilă cu arme moderne și muniții, se arata în raportul misiunii de observare a ONU, potrivit Reuters.

Luptele din estul Ucrainei au început la mijlocul lunii aprilie, iar de atunci numărul de morti a ajuns la cel puțin 2.200 de persoane, ceea ce inseamna ca, in medie, in fiecare zi au fost ucise 36 de persoane, spun expertii.

Grupurile armate continuă să recurgă la tortură fizică și psihologică, maltratare, execuții, crimă, răpire și alte încălcări grave ale drepturilor omului sustin autorii raportului, care au adăugat încălcările sunt disproporționate împotriva civililor.”

Potrivit experților ONU, militanți separatisti detineau captivi în perioada între 16 iulie și 17 august nu mai putin de 468 de persoane.

Experții spun încalcări ale drepturile omului au fost inregistrate și din partea armatei ucrainene și a batalioanelor speciale ale Ministerului de Interne. Printre aceste încălcări se mentioneaza detenția arbitrară, disparitiile de persoane si tortura.”

Anterior s-a anuntat ca teroriștii prorusi din estul Ucrainei au utilizat orasele pe post de  scuturi umane”, si practica rapiri de copii și orfani. Acest lucru este menționat în raportul publicat de către asistentul Secretarului General al ONU pentru Drepturile Omului, Ivan Simonovic, la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top