petrolOrganizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) se așteaptă la o scădere a producției de petrol în Rusia, în 2017, cu 40 de mii de barili pe zi – la 10,94 milioane de barili pe zi. Totodată, estimarea producției de petrol în Rusia, în 2016, a crescut cu 10 mii de barili pe zi (0,4%.) – la 10,98 milioane de barili pe zi, se arata în raportul din iulie al organizației.

„În Rusia, în ciuda creșterii semnificative a producției de petrol în 2016 și 2015, precum și creșterii cheltuielilor și a forajului, rata anuală de scădere a producției de 2,5% va depasi ca volum noile capacitati care vor fi puse în funcțiune în 2017 (0,23 milioane de barili pe zi), „- scriu analiștii OPEC.

Volumul producției de țiței în Rusia, în trimestrul II al anului 2016, s-a ridicat la 11.03 milioane de barili pe zi, cu 40 de mii de barili pe zi mai puțin decât în primul trimestru I. Indicatorul include producția de gaz condensat 0,79 milioane de barili pe zi.

În ceea ce privește cererea de petrol la nivel mondial în 2017, OPEC se așteaptă lao creștere cu 1,2 milioane de barili pe zi – până la 95,33 milioane de barili pe zi.

Volumul total al producției de petrol din lume, în luna iunie, potrivit datelor preliminare, a crescut față de luna mai cu 0,4 milioane de barili pe zi – până la 94,33 milioane de barili. În același timp producția în țările din afara OPEC a crescut cu 0,13 milioane de barili pe zi, întimp ce în țările membre ale cartelului a crescut cu 264 de mii de barili pe zi.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top