Ramzan KadîrovThe New Times a publicat un fragment din raportul opozantului rus Ilia Iaşin, dedicat lui Ramzan Kadîrov, din care rezulta că structurile de putere din Cecenia sunt în subordinea directă a presedintelui Ceceniei.

Capitolul „armata privată” descrie structurile de putere ale Republicii Cecene, care, potrivit autorului, nu este supusă autorităților federale, și condusa personal de Ramzan Kadîrov.

În raport sunt citati experți care declara că numărul soldati, pe care presedintele cecen i-a denumit „infanterie lui Putin”, este de aproximativ 30 de mii de oameni. Aceste unități ale Ministerului Afacerilor Interne al Ceceniei sunt descrise de autor drept:  „probabil forțele militare cele mai eficiente din Rusia modernă”, care sunt instruite inclusiv de veterani ai fortei „Alpha”.kadîrov si cecenii lui

De asemenea, autorul susține că luptătorii ceceni au luat parte la conflictul militar din estul Ucrainei de partea separatistilor pro-rusi. Potrivit acestuia, cei mai multi dintre ei au fost foști separatiști ceceni, amnistiaţi de Kadîrov.

Iaşin ne mai asigură că gruparile criminale cecene care operează în diferite regiuni din Rusia (inclusiv Moscova), „se bucura de sprijinul direct și patronajul lui Kadîrov”. Ca exemplu sunt mentionate cazruile lui Khadzhimurat Gakaev și Zelimkhan Israilov. IasinPotrivit acestuia, intervenția şefului Ceceniei i-a ajutat pe cei doi să evite răspunderea penală. În același timp, ofiterii nemulțumiti din cadrul FSB ar fi primit ordin de sus sa nu se atinga de „anturajul lui Kadîrov”.

Raportul integral al lui Ilia Iaşin despre situația politică din Cecenia urmeaza sa fie prezentat pe 23 februarie.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Opozantul Iaşin publică un raport despre „armata personală” a lui Kadîrov

  1. Catun spune:

    Orcii lui Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top