Politicianul de opoziție Vladimir Kara-Murza Jr., scapat cu viata dintr-o tentativa repetata de otravire,  intenționează să se întoarcă în Rusia, pentru a continua lupta împotriva guvernului președintelui Vladimir Putin, scrie Radio Liberty.

„Desigur, cu siguranță mă voi întoarce în Rusia”, – a spus el pe 12 martie reporterului CBS Television. „Sunt rus, aceasta este țara mea, și eu cred în ceea ce fac, în ceea ce fac colegii mei” – a spus liderul opoziției, într-un interviu înregistrat la Washington.

Kara-Murza a fost internat în stare critică de două ori în ultimii doi ani. Familia și prietenii lui cred că ”cineva” a încercat în mod deliberat să-l otrăvească.

Kara-Murza este coordonatorul ONG-ului „Open Russia”, infiintat de Mihail Hodorkovski. El a apărut în fața parlamentarilor americani cerând sancțiuni împotriva oficialilor și directorilor de mass-media din Rusa. Kara-Murza a fost un aliat al liderului opoziției, Boris Nemțov, care a fost împușcat mortal în centrul Moscovei, în februarie 2015.

John McCain, senator republican influent, care este un critic acerb al lui Putin, a declarat pe 7 februarie că Kara-Murza a fost din nou otravit, pentru că „el și-a păstrat credința în idealurile sale, în confruntare cu violenta și periculoasa autocrație”.

Kara-Murza a declarat pentru CBS că este doar unul dintre criticii Kremlinului, care au fost victime ale atacurilor nedescoperite, sinuciderilor discutabile și a otrăvirilor. „Din păcate, mulți sunt morți”, – a spus el. „Eu sunt norocos. Sunt încă aici, vorbesc cu dvs.  Mulți dintre colegii mei nu pot face asta ..” – a spus el.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Opozantul Kara-Murza se va întoarce în Rusia

  1. bogdan spune:

    Asta-i nebun ! Apoi a 3 a oare godacii vor folosi un cartus…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top