Membrii comitetului permanent al Forumului ”Rusia Liberă” vor prezenta la Washington așa-numita „listă a lui Putin” – o listă cu persoane pentru care se propune impunerea de sancțiuni, se arată în comunicatul de presă al Forumului. În acest scop, săptămâna aceasta, Ivan Tiutrin, secretarul executiv al organizației, juristul Mark Feighin și politicianul Andrei Sidelnikov, vor organiza o serie de întâlniri la mai multe departamente americane.

Documentul publicat pe site-ul Forumului conține mai mult de 200 de nume, împărțite în 12 categorii. Pe lista figureaza conducerea de top din Rusia, șefii unor institutii și companii de stat, oameni de afaceri apropiați de Kremlin, rude ale oamenilor din „cercul interior” al lui Vladimir Putin, propagandiști, agenții străini ai Rusiei și reprezentanții entităților separatiste controlate de Moscova.

Potrivit autorilor listei, toți sunt responsabili pentru acțiunile care au dus la încălcarea legilor ruse și internaționale, de „uciderea a zeci de mii de cetățeni ai Rusiei și ai altor țări”, înflorirea corupției și izolarea țării. Lista este condusă de președintele rus Vladimir Putin.

Amintim că, în urma cu o săptămână, Departamentul de Stat al Statelor Unite a anunțat Congresul SUA că Moscova nu a respectat condițiile pentru prevenirea impunerii celui de-al doilea pachet de sanctiuni împotriva Rusiei, fapt care a dus la lansarea automata a mecanismului de aprobare a acestuia. Primul pachet de restricții a fost introdus la sfârșitul lunii august 2018 ca o reacție a Statelor Unite la otrăvirea în Marea Britanie a fostului colonel GRU, Serghei Skripal și a fiicei sale, Iulia. Este vorba despre incalcarea de catre Rusia a legii americane din 1991 care interzice producerea și distribuția armelor chimice.

Forumul ”Rusia Liberă” este o platformă independentă a opoziției ruse. Conform conceptului declarat de fondatorii acestuia, Forumul discută problemele actuale ale politicii rusești și internaționale, precum și scenariile pentru scoaterea țării din criza politică, economică și de civilizație. Începând din martie 2016 au avut loc cinci reuniuni ale Forumului. Toate au fost ținute la Vilnius, capitala Lituaniei.

Următorul Forum va avea loc în capitala lituaniană în luna decembrie.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Opoziția rusă va prezenta la Washington ”lista lui Putin”

  1. bogdan spune:

    Se apropie funia de par ! Incet incet sanctiunile vor cuprinde pe toti porcii din jurul Godakului Pitik ! Iar in final si Pitikul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top