Opoziţia siriană spune că armistiţiul de cinci ore decretat de Rusia în regiunea Gouta de Est, enclavă controlată de rebeli în apropiere de Damasc, este ”o lovitură” împotrivă rezoluţiei Consiliului de Securitate al ONU.

„Acest aşa-numit armistiţiu umanitar este o lovitură împotriva rezoluţiei originale a ONU care a fost adoptată sâmbătă. Rusia nu şi-a dorit niciodată un armistiţiu în Gouta de Est, iar acest lucru se vede foarte clar”, a spus pentru dpa Ahmed Ramadan, purtător de cuvânt al Coaliţiei Naţionale Siriene.

„Ruşii au venit cu această idee a unui armistiţiu pentru a păcăli comunitatea internaţională, care exercită presiune asupra Moscovei şi ameninţă să apeleze la alte mijloace” pentru a impune un armistiţiu în Siria, a mai spus el.

Ramadan acuză Rusia că nu exercită niciun fel de presiune asupra preşedintelui sirian Bashar al-Assad, pe care îl susţine, pentru a opri crimele din Gouta de Est.

Un armistiţiu umanitar de cinci ore decretat de Rusia în enclava rebelă siriană Gouta de Est, de lângă Damasc, a început marţi, la ora 07:00 GMT, pentru ca civilii să poată părăsi zona, vizată de o ofensivă intensă a forţelor regimului sprijinite de Moscova.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat un armistiţiu zilnic între orele 09:00 şi 14:00 (07:00 GMT şi 12:00 GMT), precum şi crearea unui ”coridor umanitar” pentru a li se permite civililor să părăsească zona, unde bombardamentele forţelor guvernamentale au ucis sute de persoane începând din 18 februarie.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sâmbătă în unanimitate o rezoluţie care cere o încetare a focului în Siria pentru o perioadă de cel puţin 30 de zile, pentru a permite acordarea ajutorului umanitar şi evacuările medicale.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top