donetkLegea cu privire la statutul special al regiunilor din Donbas va permite  finanțarea voluntară a acestor teritorii atât de Ucraina, cât și Rusia, a relatat consilierul președintelui Ucrainei, Iuri Luțenko pentru RBCUcraina.

Proiectul de lege cu privire la statutul special al regiunilor din Dinbas, care va fi prezentat în Parlament săptămâna viitoare, încă o dată garantează utilizarea limbii ruse, apoi dreptul de a alege deputați în consiliile locale și regionale și un regim economic special, pe care l- compara cu o zonă economică liberă, în care toate veniturole vor râmâne în regiune”, explica Luțenko.

De asemenea, bugetul pentru aceste regiuni poate fi completat cu ajutorul Moscovei și Kievului.

„Ele (regiunile – n.r.) vor trebui să-şi achite singure toate cheltuielile, în fond, de asta au cerut statut special, dar şi subvenţii voluntare oferite de Kiev și Moscova „, a mai spus Luțenko.

La întrebarea cui vor achita impozite aceste regiuni, Luțenko a răspuns: „Este o problemă deschisă.”

Anterior, președintele Ucrainei Petro Poroșenko a declarat regimul temporar special de funcționare a autonomiei locale în Donbas nu va reprezenta o amenințare pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

petro-porosenkoEu propun amendamente constituționale, care sa prevada că oamenii de la fata locului se vor auto-guverna, vor decide modul de utilizare a limbii pe teritoriul local, ce evenimente sa sărbătoreasca, cum să cheltuiască banii din bugetul local, pentru că cea mai mare parte din bani vor rămâne în bugetele municipale„, a spus președintele.

În același timp, a completat Porosenko, vor fi anumite domenii care vor rămâne exclusiv sub controlul autorităților centrale.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top