omuletii verziOrganizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) s-a ciocnic pe teritoriul Donbasului cu o unitate de militari fără însemne militare distinctive, aşa-zişii „omuletii verzi”. Potrivit Misiunii speciale de monitorizare a OSCE (CMM), unul dintre „omuleţii verzi” a recunoscut că el și tovarășii săi fac parte din Brigada a 16 Aeropurata din Orenburg (Rusia).

CMM a dat peste trupele „omuletilor verzi” pe data de 2 august, potrivit unui raport publicat o zi mai târziu pe site-ul organizației. „Un om înarmat, care asigura paza unui obiectiv (deținut de separatiștii locali), a afirmat că el și ceilalți militari sunt parte din Brigada a 16-a Aeropurtata din Orenburg”, – spune documentul OSCE .

Observatorii au subliniat că soldatii nu aveau însemne militare.

Misiunea de monitorizare a OSCE l-a intervievat pe militarul rus în timpul inspecției de rutină la un depozit de arme grele, care, conform acordurilor Minsk-2, trebuie să fie retrase de la linia frontului.OSCE2

În timpul inspecției, observatorii au remarcat că nu toate armele corespund listei alcătuite anterior.

Ministerul de Informatie Politica al Ucrainei crede însa că declarația „soldatului rus” despre prezenta Brigazii a 16-a Aeropurtata din Federația Rusa poate fi o operațiune specială de informații pentru a discredita mass-media ucraineana și OSCE, anunta pagina oficiala a „trupelor de informații” de pe Facebook.

„În ceea ce privește informațiile din raportul OSCE de pe 2 august cu privire la „a 16-a Brigada din Orenburg”: această unitate nu există, prin urmare, credem că aceasta este o operatiune informational speciala cu scopul discreditarii mass-mediei ucrainene și a OSCE, sau pur si simplu prostia unor speratisti ruși „, – se arata in declaratie.

OSCEInformații despre armata rusă care operează în Donbas apar în mod regulat în mass-media. În acest context, la sfârșitul lunii mai 2015, președintele rus Vladimir Putin a semnat un ordin care modifica lista informațiilor clasificate ca secrete de stat. Astfel, Putin a secretizat „pierderile in forta umana ale armatei” pe timp de pace.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to OSCE a dat peste „omuleţii verzi” în Donbas

  1. Radu spune:

    Extraordinar ! Si mai traiesc ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top