tanc ruginit KarabakhPreședintele OSCE, ministrul elvețian de externe Didier Burkhalter și co-preşedintele Grupului de la Minsk privind reglementarea conflictului din Nagorno-Karabah, au emis sâmbătă, o declarație comună cu privire la ultimele evoluții din zonă.

OSCE isi exprima profunda ingrijorare cu privire la violențele în creștere în zona Karabah și pe frontiera armeano-azeră, rezultând în ultimele zile mai multe victime„, – se arată într-un comunicat al OSCE.

Documentul a atras atenția, în special, asupra unui atac recent comis împotriva unui vehicul al Comitetului Internațional al Crucii Roșii în timpul unei misiuni umanitare la frontiera armeano-azeră.

Autorii declarației condamnă ferm atacarea deliberată a civililor și a reprezentanților organizațiilor internaționale, și reamintesc părților implicate în conflict despre obligațiile care le revin în conformitate cu Convențiile de la Geneva„.

OSCE îi îndeamnă pe președinții Armeniei și Azerbaidjanului să aplice măsuri imediate pentru a se conforma acordului de încetare a focului și de eliminare a tensiunilor în zona de conflict.

Răzbunarea şi continuarea violențelor complică și mai mult eforturile de realizare a păcii durabile. Negocierile sunt singura cale de a realiza pacea și adevărata reconciliere pentru popoarele din regiune.”, se mai aratăîn declarație.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top