Misiunea OSCE în Moldova și-au exprimat îngrijorarea din cauza faptului că, în intervalul 14-15 august, Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) în Transnistria a desfășurat exerciții militare neautorizate, care au inclus forțarea cursului râului Nistru în Zona de Securitate, anunta serviciul de presă al reprezentanței Misiunii OSCE din Moldova.

Misiunea notează că, în conformitate cu mandatul său, a trimis observatorii săi în Zona de Securitate, dar lor le-a fost interzis să efectueze activitatea de monitorizare.

„În conformitate cu Principiile de cooperare între Misiunea OSCE și Comisia Unificată de Control (CUC) în zona de securitate din 2004, Misiunea a transmis rezultatele observațiilor lor pe canalele existente către toate delegațiile Comandamentului Militar Întrunit (CMI)“, – se spune în declarație.

Misiunea adăuga că, în conformitate cu Acordul privind principiile reglementării pașnice a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova din 21 iulie 1992, desfasurarea de exerciții militare în Zona de Securitate necesită o autorizare speciala din partea CMI sau CUC, fapt care nu a fost îndeplinit.

De asemenea, Misiunea OSCE reclama faptul că, cu câteva săptămâni înainte, personalul Comisiei Unificate de Control și misiunii OSCE în Moldova au înregistrat mișcari ilegale de trupe în Zona de Securitate, fapt, de asemenea, interzis de acordul din 1992.

Aceste acțiuni ale GOTR, care continuă șirul de încălcări ale mecanismului stabilit de monitorizare a situației și de asigurare a regimului în Zona de Securitate, dar și cel al desfășurării misiunii de pacificare, nu pot fi calificate altfel decât o provocare repetată ce generează noi tensiuni în Zona de Securitate, se mai arata in declaratia Misiunii OSCE.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

2 Responses to OSCE: Rusia a desfășurat exerciții militare neautorizate în Zona de Securitate

  1. carstea spune:

    Saracii moldoveni, sunt din nou terorizati.

  2. bogdan spune:

    Porcii fac ce stiu ei mai bine sa faca: RAU !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top