rebeliMisiunea specială de monitorizare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a declarat că reprezentanții comandamentului militar ucrainean și al celui rusesc, cu participarea reprezentanților regimului separatist al LNR (Republica Populară Lugansk) au cazut la o intelegere privind încetarea focului de-a lungul liniei de demarcație, începând cu data de 5 decembrie, potrivit Unian, care citeaza anuntul OSCE.

Astfel, serviciul de presă al misiunii OSCE în Ucraina a declarat ca, pe 29 noiembrie, observatorii Misiunii de monitorizare au fost prezenti la o intalnire a reprezentantilor Ucrainei și Rusiei in vederea semnarii unui acord de încetare a focului în estul Ucrainei.

Partea ucraineană a fost reprezentată de comandantul contingentului militar ucrainean, generalul-locotenent Vladimir Askarov, partea rusa de catre comandantul Reprezentanței ruse în sudestul Ucrainei, locotenentgeneralul Alexandr Lenţov. De asemenea, la întâlnire au participat reprezentanți LNR.sistem rachete

Părțile au discutat aspecte legate de retragerea trupelor de la linia de demarcație  în conformitate cu proiectul convenit pe 13 noiembrie.

„Încetarea completa a focului de-a lungul liniei de contact (de delimitare) între forțele armate ucrainene și cele aflate sub controlul LNR va intra în vigoare de la 5 decembrie, a declarat misiunea OSCE.

Reprezentanții LNR au insistat asupra faptului că detin controlul asupra tuturor unităților de cazaci, și aceste unități vor respecta armistitiul. În plus, „LNR a fost de acord cu retragerea armamentului greu începând cu data de 6 decembrie„.

Amintim ca, pe 14 noiembriemisiunea OSCE a declarat că armata ucraineană și cea rusă au convenit pe 13 noiembrie asupra unui proiect de retragere a armelor grele de la linia de demarcație din Donbas.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top