La Berlin, în clădirea Bundestagului, se desfășoară cea de-a 27-a sesiune anuală de vară a Adunării Parlamentare a OSCE, care reunește parlamentari din 57 de țări ale lumii. Sesiunea este dedicată temei „Implementarea angajamentelor asumate în cadrul OSCE: rolul parlamentelor”.

Pe 8 iulie, cu sprijinul delegației SUA și la inițiativa lui Vladimir Kara-Murza Jr., președinte al Fondului ”Boris Nemțov”, avocatului Vadim Prohorov și jurnalistei Janna Nemțova, fiica politicianului rus Boris Nemțov, au avut loc audieri cu privire la necesitatea initierii de catre OSCE a unor proceduri de supraveghere a anchetei privind asasinarea lui Boris Nemțov.

Membrii delegației oficiale rusești au ignorat sfidător audierile.

”Această procedură este necesară, deoarece autoritățile ruse în mod evident nu doresc să-i gaseasca pe organizatorii sau cei care au comandat cel mai scandalos asasinat politic din istoria Rusiei moderne. În conformitate cu documentul reuniunii de la Moscova a OSCE, problemele de drept, cele privind democrația și drepturile omului, nu pot fi considerate o problemă internă a unei țări, fiind obiect al obligațiilor internaționale și al cercetarii internaționale. Noi, inițiatorii, dorim să nu permitem autorităților ruse să reducă la tăcere subiectul asasinarii lui Boris Nemțov ca să-l ascunda sub preș”, a decarat Vladimir Kara-Murza Jr., într-o conversație cu corespondentul de la Berlin al Radio Liberty.

Proiectul de rezoluție al AP OSCE va cere autorităților ruse să efectueze o nouă investigație privind asasinarea lui Nemțov. De asemenea, vor fi clarificate procedura și forma supravegherii noii anchete din partea OSCE.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to OSCE va iniția procedura de supraveghere în dosarul asasinării lui Boris Nemțov

  1. bogdan spune:

    Stie si Grivei sau Ivan colhoznikul cine-i de vina pt crima…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top