osceParașutiști germani de la baza Seedorf vor asista Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), pentru a monitoriza încetarea focului în estul Ucrainei, potrivit ziarului german Bild.

Reprezentantii Ministerului Apărării din Germania au confirmat informatia, transmite Lb.ua.

Publicatia germana citeaza o nota interna a Ministerului Apărării din Germania care arata pentru misiunea în Ucraina vor fi implicati 200 de soldați germani. 150 dintre ei vor fi monitoriza situația din zona de criză, folosind drone aeriene, in timp ce restul de 50 de soldați vor proteja observatorii OSCE.

Operațiunea planificată de Bundeswehr în Ucraina este o consecință a misiunii germano-franceze de constatare, care a vizitat estul Ucrainei la mijlocul lunii septembrie. Experții celor doua părți au ajuns la concluzia armistițiul dintre armata ucraineană și separatiștii poate fi monitorizat cu drone numai în cazul în care personalul in cauza va fi păzit de soldați înarmați.

În cazul în care OSCE decide să angajeze pentru misiune drone germane, parașutiștii din aceast atara vor fi dislocati in Ucraina. Ei vor fi inarmati si vor avea însemnele OSCE.

Ministerul Apărării german consideră că participarea soldaților Bundeswehr la misiunea OSCE din Ucraina ar necesita acordul Bundestag-ului.

Reamintim, reprezentantul permanent al Ucrainei pe lângă Organizațiile Internaționale de la Viena Igor Prokopchuk a declarat primele drone ale misiunii OSCE în Ucraina vor fi livrate in doua zile.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top