mormant soldat rusPovestea paraşutiştilor ruşi înmormântaţi în secret la Pskov şi despre care rudele susţin că ar fi fost ucişi în Ucraina, capătă noi detalii dramatice. Subliniem că, în pofida dovezilor, Kremlinul şi comandamentul armatei ruse neagă în continuare implicarea trupelor sale in războiul din Ucraina.

Ziarul „Pskovskaya Gubernya„, al cărui director Leo Schlosberg a fost batut de necunoscuti pentru relatarea despre funeraliile parașutiștilor ruşi, a publicat două convorbiri telefonice ale militarilor participanţi la luptele din Ucraina. Unul dintre militari este unul din cei 10 supravietuitori, care a văzut cu ochii lui moartea camarazilor parașutiști, inclusiv a lui Leonid Kichatkin, soldatul inmormantat in secret la Pskov.

„Ne-au sosit la redactie înregistrările a două conversații telefonice care au avut loc după ce soldații au fost scoşi din zona de conflict…” se spune în articolul din Pskovskaya Gubernya.

În prima conversație, soldatul, unul din cei 10 supravietuiti, povesteste cum au nimerit sub focul artileriei ucrainene. Conform acestuia, compania sa a fost trimisa in Ucraina pe 16 august. Pe 20 august a avut loc prima luptă: parasutistii au distrus un punct de control ucrainean și o coloana de vehicule blindate. Dupa aceasta, a început bombardamentul artileriei ucrainene.

Soldatul a povestit despre Kichatkin, care a murit în acest bombardament. M-am îndepartat putin, intorc privireși, apoi *bum * Eu m-am aruncat în iarba, ****Apoi m-am târât în floarea soarelui *** și au început sa cada** ** (la naiba). Apoi mă ridic *** (cacat), toti întinşi la pământ … Toţi la pământ, eu mă ridic în picioare*** (rahat). Baietii care au ramas teferi hai sa bandajam, *** (rahat). M-am apropiat de Kichatkin**** (rahat), să-l bandajez. N-avea rost, piciorul era zmuls ********* , soldurile distruse****** (era pe sfârșite) spune el.

De asemenea, soldatul a explicat nu aveau comunicatii din cauza activitatii unei „brigazi americane de război electronic”.

Din conversație rezultă că din toată compania au supraviețuit aproximativ zece oameni, restul au fost uciși. Numărul de soldati in companie este greu de stabilit, deoarece, aceasta nu era una obișnuita, ci alcatuită din unități speciale.

Cât de mulți oameni au murit în acea lupta *** (rahat) Da ***** (foarte multi.) Nu știu Cred ca între 40 şi 100. La naiba – poate vreo optzeci Da

Din cea de-a doua conversație  rezultă că telefoanele mobile au fost confiscate de comandanti.

De asemenea, spune despre soția lui Kichatkin, nevoita sa nege moartea soțului ei, după ce povestea înmormântarii a capatat atenția presei.

Am înțeles că soția lui are gura astupata. Probabil ***** (la naiba). Pentru ca ea a raspuns la telefon, dar un alt tip a luat receptorul si a spus el este sotul…Daca il intalnesc îi sparg faţa, ***** (nenorocitul).

Ziaristul Leo Schlosberg remarca faptul că rudele parașutiștilor sunt amenințate în continuare să tacă.

Parașutiștii nostri sunt trimis să comită infracțiuni pe teritoriul unui alt stat şi știi ce scrie pe certificatul de deces? „Explozie de gaz, „atac de cord, „accident vascular cerebral„. Nu se specifica locul decesului. Doar o linie pe act. Cu astfel de documente rudele nu pot obține alocațiile cuvenite prin lege, relateaza Schlosberg.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top