parlament KievRada Supremă a adoptat astăzi Legea privind sanţiunile care prevede  aplicarea a 29 de masuri „imediate și eficiente” împotriva Rusiei.

În favoare legii au votat 244 de deputați din 290 înregistrati.

Proiectul de lege a fost prezentat de Executiv în Parlament săptămâna trecută. Actul normativ prevedea posibilitatea introducerii a câteva zeci de tipuri de sancțiuni împotriva întreprinderilor și persoanelor fizice care au „finantat terorismul și au sprijinit ocuparea Crimeei.”

Printre sancțiunile care vor afecta companiile cu capital rusesc se numara masuri precum înghețarea activelor și interdicția activități pe teritoriul Ucrainei. Pot fi interzise zborurile de tranzit ale companiilor aeriene rusești și tranzitul de gaz. În plus, potrivit pemirerului Yaţenuk, Kievul a pregătit o listă neagră a persoanelor împotriva cărora vor fi impusesancțiuni: 172 de cetățeni din Rusia și alte țări.

Ukrainian Prime Minister Arseny Yatseniuk attends a session of parliament in KievPersoanelor fizice şi juridice din Rusia le va putea fi interzis transferul de tehnologie, drepturile de proprietate intelectuală, le vor pute afi retrasedistincțiile de stat ale Ucrainei.

La depunerea proiectului de lege in Parlament,  OSCE a atras atenția ca anumite articole ar putea duce la introducerea cenzurii în țară.

Astăzi, înainte de votul în Rada Suprema, Yaţenyuk a declarat din proiectul de lege au fost eliminate unele puncte controversate și anume, posibilitatea de limitare a comunicațiilor poștale, oprirea emiterii de emisiuni radio-tv, închiderea ziarelor şi revistelor.

Noi credem astfel de decizii se pot face exclusiv de către instanțele de judecată„, a declarat premierul.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top