Rada Suprema de la Kiev aprobat proiectul de lege №6470, care stabilește prioritățile politicii externe a Ucrainei, printre care și aderarea la NATO.

Conform notei explicative, noua lege realizează modificările esențiale în legislația Ucrainei în vederea accelerării aderării țării la NATO. Este vorba în principal de „Legea cu privire la principiile politicii interne și externe“ și „Legea securitatii naționale a Ucrainei“.

Potrivit autorilor proiectului de lege, adoptarea actului normativ va contribui la extinderea și aprofundarea cooperării între Ucraina și Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, în vederea consolidarii securitatii națională a țării.

„Agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei și anexarea teritoriului Ucrainei a pus în fața guvernului o sarcină urgentă privind asigurarea reală a securității naționale“, – se mai arata in nota explicativa.

Deputatii inițiatori subliniază că necesitatea aderării Ucrainei la NATO a fost demonstrata de experiența unui număr de state vecine Ucrainei, care în urma aderarii au obtinut „cel mai eficient instrument de asigurare a securitatii, păstrarii integrității și suveranității teritoriale“.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

6 Responses to Parlamentul de la Kiev a legiferat: Aderarea la NATO este prioritatea oficială a Ucrainei

 1. yehudy spune:

  dragi ivani, ce ne mai spuneti despre ancheta federatiei ruse asupra doborarii avionului presedintelui polonez? de ce federatia rusa nu transmite poloniei ramasitele avionului doborat? 🙂 in 7 ani federatia rusa nu a fost in stare sa-si finalizeze amncheta sau federatia rusa stie ca nu are cum sa ascunda crima daca returneaza poloniei ramasitele avionului rezidential polonez? 🙂
  doborarea avionului prezidential polonez este un al doilea Katyn! 🙂
  la asta se ricep rusii: sa doboare avioane (in 1983 avionul de linie sud corean, in 2010 avionul prezidential npolonez, in 2014) si sa ucida oponentii politici (aici lista este prea lunga) !:)

  • yehudy spune:

   dragi ivani, ce ne mai spuneti despre ancheta federatiei ruse asupra doborarii avionului presedintelui polonez? de ce federatia rusa nu transmite poloniei ramasitele avionului doborat? 🙂 in 7 ani federatia rusa nu a fost in stare sa-si finalizeze ancheta sau federatia rusa stie ca nu are cum sa ascunda crima daca returneaza poloniei ramasitele avionului prezidential polonez? 🙂
   doborarea avionului prezidential polonez este un al doilea Katyn! 🙂
   la asta se pricep rusi i cel mai binei: sa doboare avioane civile, nu militare (in 1983 avionul de linie sud corean, in 2010 avionul prezidential polonez, in 2014 avionul malayezian) si sa ucida oponentii politici (aici lista este prea lunga) !:)
   dragi ivani, si federatia rusa va raspunde karmei 🙂

 2. rsumy spune:

  Bravo Ucraina!!!

 3. YTZIK spune:

  O fi „PRIORITATE” da nu sunt doriti acolo si nici nu se poate fara ca NATO sa nu-si incalce propriile reguli !! Sa si spus oficial ca in urmatorii 20 de ani …..nici o sansa !! NATO nu primeste tzari care din start au un RAZBOI CIVIL pe teritoriul lor,sau conflicte nerezolvate !!Exceptand situatia ca se doreste intradins un razboi mondial !! E posibil si asta !! Singurele tzari scapate in NATO si uniunea europeana au fost tzarile baltice si atat !! Dar si asta a fost o mare greseala a rusilor care se va recupera odata cu slabirea accentuata a imperiului malefic rican !! Exact ceea ce vedem acum !!

  • bogdan spune:

   Pt cei care inca nu stiu de unde apar acesti trolli ghidati si platiti de kremlin(SaakasBilly, Nada Hui alias Taranu Ion,Gill, Cozubas,Metalic972,VladTepes,Barbu Marian,Eu Stiu,etc)- luati de aici : https://www.theguardian.com/world/2015/apr/02/putin-kremlin-inside-russian-troll-house cautati si linkurile de legatura sa vedeti de cand lucreaza tovarasii in dezinformare ! Avem doua gunoaie noi: YTZIK si Ivan

  • yehudy spune:

   draga ivan, daca ucraina va primi arme letale (gen rachete javellin, radare antiartilerie, etc.), rusia se va retrage urgent din estul ucrainei ia razboiul se va sfarsi in maxim 3 luni de la primirea armelor letale 🙂
   draga ivan, ce ne mai spui despre ancheta federatiei ruse asupra doborarii avionului presedintelui polonez? ne ce federatia rusa nu transmite poloniei ramasitele avionului doborat? 🙂 in 7 ani federatia rusa nu a fost in stare sa-si finalizeze amncheta sau federatia rusa stie ca nu are cum sa ascunda crima daca returneaza poloniei ramasitele avionului rezidential polonez? 🙂
   doborarea avionului prezidential polonez este un al doilea Katyn! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top