La 25 octombrie, Parlamentul European (PE) a adoptat o rezoluție privind încălcarea de către Rusia a dreptului internațional în Marea Azov. Reuniunea a fost difuzată pe site-ul Parlamentului European.

Rezoluția cere statelor membre ale UE să precizeze clar că sancțiunile împotriva Rusiei vor fi consolidate în eventualitatea unei noi escaladări a conflictului din Marea Azov.

În rezoluție se prevede crearea unui post de reprezentant special al Uniunii Europene pentru Crimeea și Donbas, care va aborda și problemele privind Marea Azov.

”PE regretă extracția ilegală de petrol și gaze de către Federația Rusă de pe teritoriul Ucrainei, subliniind posibilul pericol ca Rusia să ocupe câmpurile petroliere și de gaze existente în Marea Azov, dupa ce își va atinge scopul de a-l transforma într-un lac intern in cadrul Federației Ruse”.

De asemenea, în PE s-a remarcat faptul că podul din Crimeea a fost construit ilegal. Parlamentul European este îngrijorat de participarea companiilor europene la construirea podului și invită Comisia Europeană să evalueze și să verifice aplicarea de către UE a măsurilor restrictive existente.

Totodată, Parlamentul European a salutat introducerea de sancțiuni împotriva celor șase companii implicate în construcția podului de la Kerci.

Rezoluția cere Consiliului UE să solicite Federației Ruse să înceteze imediat inspecțiile intensive și discriminatorii ale navelor din Marea Azov, precum și să ia în considerare adoptarea de măsuri de combatere adecvate.

Așa cum este indicat în rezoluție, Rusia blochează deseori și brutal navigația în Marea Azov și verifică navele care trec prin strâmtoarea Kerci spre sau dinspre porturile ucrainene.

Rezoluția a notat separat că orașele din regiune au suferit pierderi economice semnificative din cauza anexării Crimeei și a conflictului din Donbas, iar situația din Azov agravează și mai mult situația în regiune.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Parlamentul European a adoptat o rezoluție privind Marea Azov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top