PEParlamentul European a solicitat întărirea pozitiei unite a UE față de Rusia, a cerut Comisiei Europene să-și reconsidere relațiile cu Rusia, să renunțe la conceptul de parteneriat strategic șigăsească o nouă abordare a acestei relaţii.

Rezoluția privind Situația din Ucraina și starea relațiilor dintre UE și Rusia„, care stabilește aceste puncte, a fost adoptată joi, 18 septembrie, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg, potrivit  InterfaxUcraina”.

Parlamentul European a invitat Uniunea Europeană și statele salenu ridice sancțiunile impuse împotriva Rusiei, decât dacă Moscova îndeplinește condițiile prevăzute pentru detensionarea situației din Ucraina, și să fie pregătite să introducă noi măsuri restrictive, inclusiv eliminarea Rusiei din sistemul de cooperare  în domeniul nuclear și din sistemului de plăți internaționale SWIFT.

Așa cum se menționează în rezoluție, sancțiunile UE împotriva Rusiei ar trebui să fie construite în așa fel încât să nu permită Kremlinului afaceri care sa ocoleasca restrictiile. Deputații solicită UE să monitorizeze îndeaproape orice forme de cooperare, cum ar fi schimbul de participații și asocieri în participațiune.

Parlamentul European a cerut UE să considere sistemele de stocare a gazelor, conductele, inlcusiv cele care deservesc livari in sistem invers, drept obiecte strategice și sa asigure accesul părții terțe în afacerile din acest domeniu.

south streamParlamentarii au cerut ţărilor din Uniunea Europeanăanuleze acordurile din domeniul energetic cu Rusia, inclusiv proiectul conductei South Stream„.

Potrivit deputaților europeni, este necesar să se consolideze independența energetică și rezistența la presiunea externă, pentru a crea o piață de gaze pe deplin funcțională în Europa.

Ei au salutat decizia guvernului francez de a suspenda furnizarea navelor Mistral” catre Rusia si au cerut celorlalte țări să ia poziție similară cu privire la exportul de mărfuri care intră sub incidența sancțiunilor generale ale UE, în special arme și produse cu dublă utilizare.

Parlamentul European a afirmat condamnă ferm Federația Rusă pentru desfasurarea unui razboi nedeclarat, hibrid, împotriva Ucrainei cu implicarea forțelor armate ruse regulate și sprijinirea grupurilor armate ilegale.”

Parlamentarii europeni subliniază rolul cheie al OSCE în rezolvarea crizei din Ucraina, cerând mobilizarea imediată a observatorilor OSCE pe linia frontierei  controlate de către separatistii ucraineni. Ei au subliniat importanța stabilirii unui dialog național în Ucraina, evitând propaganda și discursul urii interetnice.

armata ucraineanaSalutând ratificarea simultană de catre Parlamentul European și cel ucrainean al Acordului de asociere UEUcraina, deputații și-au exprimat regretul in legatura cu măsurile și presiunea execitata de Rusia„, afirmând că acordul nu poate fi schimbat.” Ei au luat act de consultările în curs de desfășurare între Ucraina, Rusia și Uniunea Europeană cu privire la punerea în aplicare a acordului și și-au exprimat speranța că acest lucru va ajuta la eliminarea neînțelegerilor.”

Potrivit deputaților europeni, Comisia ar trebui să monitorizeze impactul economic al represaliilor Rusiei împotriva UE și să crească volumul despagubirilor alocate fermierilor europeni si sa participe în mod activ la explorarea de noi piețele in țările in curs de dezvoltare.

În concluzie, rezoluția a declarat că acordul de asociere UEUcraina nu este punctul final. Ucraina, ca orice alt stat suveran din Europa, are acum o perspectivă europeană, poate cere aderarea la UE, cu condiția respectarii principiilor democrației, respectarea libertăților fundamentale a drepturilor omului și ale minorităților şi statul de drept arata documentul.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top