Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care solicită autorităților ruse să elibereze imediat și necondiționat pe Oleg Sențov și pe toți ceilalți cetățeni ai Ucrainei reținuți ilegal în Rusia și Crimeea.

Pentru documentul adoptat joi au votat 455 de deputați europeni.

În rezoluție, Parlamentul European condamnă cu fermitate verdictul împotriva lui Oleg Sențov, pronunțat de o instanța de judecata din Rostov-pe-Don în 2015.

Deputații europeni și-au exprimat îngrijorarea că în același proces au mai fost condamnati la 10 ani de închisoare Alexander Kolcenko și Vladimir Baluh (ultimul se afla in greva foamei de pe 19 martie). Deputații consideră că condamnarile lor încalcă dreptul internațional și standardele elementare ale justiției.

Deputații reamintesc că, la 14 mai 2018, Oleg Sențov a declanșat greva foamei cerând eliberarea tituror cetățenilor reținuți ilegal.

Deputații fac apel la autoritățile ruse sa-i ofere lui Sențov toate îngrijirile medicale necesare și să respecte etica medicală, în special, să nu-l hrănească forțat, fapt care este considerat o forma a torturii.

Parlamentarii UE sunt îngrijorați și de faptul că mulți deținuți politici ucraineni, în special Nikolai Karpiuk, Vladimir Prisici, Alexei Cernîi și Evgheni Panov au fost torturați de organele de ancheta din Rusia.

Deputații europeni susțin că în Rusia există mai mult de 70 de deținuți politici ucraineni.

Separat, Parlamentul European condamnă încălcarea de către Rusia a dreptului internațional în Crimeea ocupată.

În plus, deputații europeni solicită eliberarea imediată a directorului Centrului pentru drepturile omului „Memorial” din Cecenia, Oyub Titiev și a tuturor celorlalți prizonieri politici din Rusia.

De asemenea, rezoluția solicită UE să condamne încălcările drepturilor omului în Rusia și încercările sale de a le ascunde în spatele Cupei Mondiale.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Parlamentul European cere eliberarea imediată a lui Oleg Sențov

  1. bogdan spune:

    Iar godacii au raspuns : groh groh groh guiiiiitzzz !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top