Parlamentul lituanian a adoptat o rezoluție în sprijinul Ucrainei, în care propune lărgirea sancțiunilor împotriva Rusiei pentru arestarea marinarilor ucraineni în zona strâmtorii Kerci.

79 deputați au votat ”pentru” rezoluție, doi s-au abținut, nu s-a exprimat niciun vot ”împotriva”.

„Rezoluția adoptată condamnă cu fermitate agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și acțiunile unilaterale agresive, care reprezintă o încălcare gravă a acordurilor bilaterale și multilaterale și a dreptului internațional, amenință întreaga regiune și securitate europeană și cere acțiuni imediate”, se arata in rezolutia parlamentului.

În document se notează că Rusia a depășit „liniile roșii” în timpul atacului din strâmtoarea Kerci.

„Seimul lituanian solicită o schimbare radicală în strategia Occidentului de contracarare a agresiunii ruse cu trecerea la acțiuni concrete din partea Rusiei și, dacă acestea nu sunt puse în aplicare, să impună sancțiuni mult mai eficiente și mai largi”, se arată în document.

Rezoluția propune introducerea mai multor condiții și cerințe pentru Rusia: controlul ONU asupra strâmtorii Kerci și a teritoriilor ucrainene ocupate de Rusia; eliberarea tuturor cetățenilor ucraineni deținuți – atât prizonieri politici, cât și prizonieri de război.

„Dacă Rusia nu va îndeplini aceste cerințe în viitorul apropiat sau se va face uz de dreptul său de veto, se propune introducerea unor sancțiuni cuprinzătoare, inclusiv asupra sectoarelor de petrol și gaze și financiar, inclusiv excluderea din sistemul SWIFT”, se spune în rezoluție.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

6 Responses to Parlamentul Lituaniei cere deconectarea Rusiei de la sistemul SWIFT

  1. Marian spune:

    Fiecare tara trebuie sa faca cum doreste,fără amestecul americanilor sau u.e. chiar dacă este imposibil in ziua de azi!

  2. bogdan spune:

    Porcii trebuiau eliminati din SWIFT inca de la furtul Crimeei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top