parlament KievRada Suprema (parlamentul) de la Kiev a adoptat un proiect de lege care recunoaște Rusia drept stat agresor, iar pe auto-proclamatele republici populare din Donetk si Lugansk, respectiv DNR și LNR, drept organizații teroriste.

În favoarea proiectului de lege au votat 271 de deputati.

Autorii documentului au fost liderii fracțiunii „Batykovcina” (Patria) Iulia Timoșenko, Samopomosci Oleg Berezyuk, şi ai Partidului Radical.

Rada Suprema a Ucrainei a recunoscut Federația Rusă stat agresor„, se arata in declaratia parlamentarilor ucraineni, adresata Organizației Națiunilor Unite, Parlamentului European, Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, Adunarii Parlamentare a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), precum și parlamentelor naționale ale lumii.

Parlamentul de la Kiev invită instituțiile menționate mai sus să recunoască agresiunea rusă împotriva Ucrainei și ocuparea teritoriului său, pentru a preveni impunitatea autorilor crimelor împotriva umanității comise ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, sa recunoasca Rusia drept stat agresor, sponsor al terorismului și stat care blochează activitatea Consiliului de Securitate al ONU.

De asemenea, Parlamentul solicită recunoașterea „Republicii Populare Donetk ” şi a „Republicii Populare Lugansk” drept organizații teroriste, sa inaspreasca sancțiunile împotriva Rusiei, sa ceara eliberarea ostaticilor, sa limiteze puterile delegației ruse la APCE și să ofere asistenta militară și umanitară pentru Ucraina.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top