Sinodul Patriarhiei Ecumenice a declarat ilegala anexarea Mitropoliei Kievului de către Biserica Rusă, a anunțat pe Facebook Evstrati Zorea, secretarul de presă al Bisericii Ortodoxe Ucrainene cu Patriarhia la Kiev.

„Din mai multe surse am primit informații despre două din deciziile așteptate ale Sinodului Patriarhiei Ecumenice. 1. Despre aprobarea apelului Patriarhului Filaret (precum si recursul Mitropolitului Macarie). 2. Recunoașterea drept ilegale a anexarii Mitropoliei Kievului de catre Biserica Rusa la 1686 ..“ – a spus el.

Anunțul oficial este acum așteptat de la Sfântul Sinod.

Reamintim, între 9 și 11 octombrie, la Istanbul, are loc Sinodul Patriarhiei de la Constantinopol, la care a fost luată în dezbatere aprobarea unui Tomos cu privire la autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Întâlnirea a avut loc în spatele ușilor închise.

Potrivit poziției Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Patriarhia Moscovei, creată la 1589, nu are dreptul să pretindă titlul de biserică-mamă în relația cu Biserica Ucrainei, care a fost fondată în anul 988.

Totodata, Sinodul Patriarhiei Ecumenice a recunoscut drept canonice Biserica Ortodoxa Ucraineana cu Patriarhia la Kiev (BOU-PK) și Biserica Ortodoxa Autocefala a Ucrainei (BOAU), potrivit site-ul religios Risu, care citeaza orthodoxa.info.

Conform informațiilor primite, Sinodul Patriarhiei Ecumenice a decis să reia statutul canonic al întâistătătorii BOU-PK Filaret (Denisenko) și al BOAU – Macarie (Maletici).

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Patriarhia Ecumenică a declarat ilegală anexarea Mitropoliei Kievului de către Biserica Rusă

  1. bogdan spune:

    Reastabilirea adevarului istoric este Cea Mai Mare Lovitura incasata de Pitikul nebun de la kremlin ! Toata ideologia Satanica a lui s-a dus pe Volga la vale…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top