KirillPatriarhia Moscovei a refuzat să participe la Sinodul Panortodox, programat să aibă loc pe 16-27 iunie în Creta, scrie „Interfax”.

Şeful Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Ilarion a declarat că deciziile Sinodului vor fi considerate legitime numai în cazul în care la el participa toată Bisericile nationale.

De-a lungul ultimei săptămâni, mai multe Biserici locale ortodoxe: Bulgara, Antioha și Georgiana – au refuzat să participe la Sinod, iar biserica din Serbia a cerut amânarea evenimentului.

Biserica Ortodoxă recunoaște șapte Sinoade Ecumenice, ultimul dintre care, al Doilea de la Niceea, a avut loc în secolul al VIII-lea. Sinodul actual nu este declarat ca ecumenic, pentru că nu paricipa toți episcopii Bisericilor Ortodoxe Naţionale.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Patriarhia Moscovei a refuzat participarea la Sinodul Panortodox de pe insula Creta

  1. Catun spune:

    Unile capete mai iluminate din sanul bisericii se asteapta ca bisericile ortodoxe anacronice sa fie ” aspirate ” in timp de Biserica Catolica. Va fi interesantă relatia cu ramura ruseasca a carei existenţa este strans legata de cea a statului. Probabil se va micsora odata cu Rusia.

  2. unul spune:

    Normal , daca nu pot conduce ei , nu se duc .Niste gunoaie la fel ca marele lor sef Putinica .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top