Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și-a exprimat în mod clar atitudinea sa față de problema acordării autocefaliei Bisercii ucrainene în comunicarea sa cu Patriarhului Kirill de Moscova și întreaga Rusie, afirmând că Patriarhia de la Constantinopol nu are intenția sa cedeze în fața presiunilor, scrie publicația „Ortodoxia-Info”.

Adresându-se credincioșilor din Istanbul, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la fondarea cimitirului protestant Ferikoy de pe teritoriul comunității grecești locale, Patriarhul Bartolomeu a spus că prerogativele Patriarhiei Ecumenice sunt înrădăcinate în deciziile Sinoadelor Ecumenice și sunt obligatorii pentru întreaga lume ortodoxă.

„Indiferent dacă le place sau nu fraților noștri ruși, ei vor recunoaște în curând decizia Patriarhiei Ecumenice, deoarece nu vor avea altă opțiune”, a spus Bartolomeu. El a adăugat că este bine familiarizat cu eforturile părții ruse în finanțarea publicațiilor care constituie ”propaganda neagră”. În acest fel, partea rusă dorește să lovească în Patriarhia Ecumenică, se spune în publicație.

Această declarație a Patriarhului Ecumenic este primul său răspuns la acuzațiile Moscovei, în lumina evoluțiilor din jurul acordarii autocefaliei Bisericii din Ucraina, mai noteaza publicația.

Anterior, Patriarhia Ecumenic de Constantinopol a anunțat începutul procedurii de acordare a autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Biserica Ortodoxă Rusă nu recunoaște această decizie, iar Patriarhul Bartolomeu este acuzat de schismă.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Patriarhul Bartolomeu: Rusia finanțează ”propaganda neagră” împotriva Constantinopolului

  1. Marian spune:

    Eu nu inteleg de ce Biserica ortodoxă se cearta , se dezbina,se amesteca in politica.Si nu inteleg nici pe parintele Bartolomeu al istanbulului,al cui patriarh este daca turcii sunt musulmani!Sau sta si el cocotat sus sa de dizain.

  2. bogdan spune:

    Nasol moment pt specia terorista pseudo-ortodoxa condusa de Pitikul Dement !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top