FilaretȘeful Bisericii Ortodoxe ucrainene, cu Patriarhia la Kiev, patriarhul Filaret s-a adresat ucrainenilor cu ocazia comemorarii tragediei de la Cernobîl, comparand „eroismul luptătorilor din operaţiunea anti-terorista” cu lichidatorii consecintelor accidentului de la Cernobîl, relatează portalul ucrainean „Telegraf”.

„Apărătorii noștri fac ceva similar. Ei îşi dau viața pentru ca noi să avem un stat independent. Că noi să nu trăim în sclavie. Noi nu suntem împotriva poporului rus, și vrem să trăim în pace cu el. Dar ceea ce fac rușii în țara noastră, nu vom tolera. Vom distruge acest rău, această agresiune si vom fi ajutaţi de Europa și America. Este răul sclavie, al aservirii, „- a declarat Filaret.

El a menționat că Kievul este „pe calea adevărului și a binelui”, de aceea nimeni nu îl va putea învinge.

„Dumnezeu este cu noi, iar dacă Dumnezeu este cu noi, cine poate sa-l învingă pe Dumnezeu? Nimeni nu poate şi de aceea Putin sa nu mai spună că el poate, așa cum a delarat: „eu pot învinge și Ucraina și republicile baltice și Polonia” …. Poate, dar el uită că el nu este Dumnezeu, ci un om păcătos. De aceea nu va învinge niciodată”.

„Toţi ucrainenii respecta memoria eroilor căzuți la Cernobîl, care si-au dat viața pentru binele generațiilor viitoare, și, în același timp, se pleaca şi in fata „eroilor zilei noastre”, care elibereaza Ucraina de „sclavie”, a rezumat Filaret.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top