Patriarhul Kirill susține că revoluția din 1917 a fost rezultatul „crimelor teribile“ comise de intelectuali „împotriva credinței, împotriva lui Dumnezeu, împotriva propriului său popor, împotriva propriei țari“, scrie Meduza

Capul Bisericii Ortodoxe Ruse crede ca responsabilitatea principală pentru schimbarea puterii în Rusia in 1917 o au intelectuali – asa-zisa intelighenție – dar a menționat că societatea nu a făcut încă o evaluare completa a acestor evenimente: „Probabil, intrepretarile vor varia, dar trebuie să facem tot posibilul, astfel încât diversitatea lor sa nu provoace un nou conflict civil“.

”Tot ceea ce s-a întâmplat în secolul al XX-lea, această mașină de tocat care a măcinat întreaga intelectualitate, nu este o consecință organică a crimelor teribile pe care intelectualii le-au comis împotriva credinței, împotriva lui Dumnezeu, împotriva propriului popor, împotriva propriei țări?“ – se întreaba șeful Bisericii ruse.

Anterior Patriarhul Kirill a vorbit în repetate rânduri despre cauzele Revoluției din Octombrie. Astfel, în 2015 el a sustinut că un rol important l-a jucat „factorul străin“, care a lucrat pentru că „societatea rusă în timpul Imperiului nu a fost destul de echitabila“.

Capul Bisericii Ortodoxe Ruse a subliniat că intelectualitatea pre-revoluționară din Rusia a fost întotdeauna pe pozițiile opuse Bisericii.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Patriarhul Kirill: Revoluția din 1917 – o consecință a crimelor ”intelighenției” împotriva credinței

  1. bogdan spune:

    Ce sa-i ceri lui Kirill – reprezentantul Satanei in Ospiciul Lumea rusa ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top