La Istanbul, între 1-3 septembrie, are loc Synaxis-ul – Adunarea generala a episcopilor – Patriarhiei Ecumenice a Bisericii Ortodoxe a Constantinopolului, la care, potrivit unor surse, se discută problema acordării autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Potrivit corespondentului ucrainean al „Gromadska“, episcopii la Istanbul au confirmat faptul că Patriarhia de Constantinopol are dreptul sa acorde autocefalie chiar daca alte biserici se opun acestui act. Momentan nu există o confirmare oficială a acestei informații.

Synaxisul episcopilor nu va lua decizie privind acordarea autocefaliei, aceasat urmand sa fie luata de Sinodul Patriarhiei de Constantinopol din luna octombrie.

Cererea de acordare a autonomiei bisericii locale unificate a Ucraineu a fost adresata Patriarhului Ecumenic Bartolomeu de catre parlamentul Ucrainei si sustinuta de presedintele Petro Poroșenko.

Biserica Ortodoxă Rusă (Patriarhia Moscovei) este categoric împotriva acordării autocefaliei pentru Biserica ucraineană. Patriarhul ”Moscovei și al Întregii Rusii”, Kirill a declarat duminică că „este imposiil sa se rupa unitatea spirituală a Sfintei Rusii“, ca unitatea Bisericii definește cale spirituala a popoarelor „întregii Rusii”, iar dacă aceasta va fi rupta, „nu se știe în general ce se va întâmpla cu Biserica Ortodoxă”.

Totodata, Kirill nu a comentat rezultatele întâlnirii sale cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, care a avut loc la 31 august și la care, așa cum era de așteptat, a fost discutata problema ucraineană. Ambele părți au emis comunicate în care întâlnirea a fost descrisa ca una ”cordială și prietenoasă”.

După întâlnire, un reprezentant de rang înalt al Bisericii din Constantinopol a declarat reporterilor că Bartolomeu i-a confirmat lui Kirill ca problema autocefaliei bisericii ucrainene este într-adevăr pe ordinea de zi.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Patriarhul rus Kirill s-a exprimat categoric împotriva autocefaliei Bisericii Ortodoxe a Ucrainei

  1. Basarabia e Romania spune:

    Exact ca Putler nu vrea sa piarda teritoriu de unde sa aiba „venituri”….luate cu sau fara japca!!!

  2. bogdan spune:

    Cine asculta ce grohaie Satanelul asta ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top