propagandaLituania, Marea Britanie, Danemarca și Estonia au apelat la Comisia Europeană solicitand un plan de acțiune pentru combaterea propagandei ruse, se arata într-o scrisoare a miniștrilor de externe din cele patru țări, adresat ministrului de externe ai Uniunii Europene (UE) Federica Mogherini, potrivit Delfi.lt.

Scrisoarea a fost semnată de ministrii Lituaniei, Marii Britanii, Danemarcii și Estoniei, respectiv Linas Linkevičius, Philip Hammond, Martin Lidegor și Keit PentusRosimannus.

Ei au avertizat că Rusia îşi extinde rapid campania de dezinformare și propagandăpentru a sprijini obiectivele politice și militare ale guvernului rus„.

Miniștrii cer ca UE să ofere o alternativa informaționala, fiabila și competitiva pentru vorbitori de limba rusa si pentru cei care folosesc mass-media controlata de Rusia.

Ei au propus ca acest subiect sa fie discutat la o reuniune a statelor membre UE de la începutul anului și au solicitat functionarilor UE sa dezvolte un plan de acțiuni pentru 2015-2016.

Autorul inițiativei, ministrul lituanian de externe Linas Linkevičius a declarat vineri miniștrii nu vor impunerea de cenzură sau interdicții, dar doresc să fi create condițiile pentru surse de informatii cu adevărat imparțiale şi libere„.

Potrivit acestuia, Rusia alocă miliarde de dolari mass-mediei controlate de stat și, prin urmare, trebuie să consolidam rezistenta societății la manipulare externa„.

Îmi doresc ca nu doar in cuvinte, ci și prin acțiuni concrete sa acordam mai multă atenție crearii condițiilor pentru ca oamenii să obțină informatii obiective şi gratuite”, a spus Linkevičius.

În special, în scrisoarea catre Bruxelles se propune stabilirea unei platforme de Internet, care va oferi informații despre minciunile şi manipularea propagandei, sa sprijine inițiativele care duc la crearea de canale, portaluri web, radio și presa scrisă în limba rusă, pentru a încuraja schimbul de informatii în cadrul UE, oferind totdoata şi conținut pentru mass-media din Rusia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Patru ţări vor un plan comun de luptă cu propaganda Kremlinului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top