„Stadionul Național din Varșovia are un nou rol. În incinta lui are loc un exercițiu al reacției la un atac rusesc asupra Occidentului”- scrie Gazeta Wyborcza.

„Trebuie sa ajutam Occidentul să înțeleagă amenințarea militară venita din Rusia,” – spun organizatorii.

Pe Stadionul National se desfasoara pana joi ”jocuri de razboi” bazate pe platforma Hegemon. Ele au fost dezvoltate de think-tank-ul american Potomac Foundation, care, împreună cu Fundația poloneza Casimir Pulaski este unul dintre organizatorii ”jocurilor”, relatează publicația.

Șeful think-tank-ului american, Phillip A. Karber, susține că Rusia reprezintă o amenințare reală pentru Europa. Înainte de a veni la Varșovia el a făcut o declarație în care, printre altele, atrage atenția asupra faptului că, în 2015, Rusia a reînviat Prima Armata de Tancuri, cea care a fost desființată la sfârșitul anilor ’90 ai secolului trecut, după retragerea din fosta Republica Democrata Germana. De asemenea, Rusia a facut comanda de 4.000 de vagoane pentru transportul armamentului greu.

”În acest sens, eu și generalul Philip Breedlove, fostul comandant al forțelor NATO din Europa, care este implicat în simularea de pe Stadionul Național din Varsovia, credem că există o problemă de cea mai mare importanță pentru NATO, ca sa incepem la modul cel mai serios sa tratam amenințarea creată de această forță, cât timp nu a aparut incă la granița cu Polonia „, – a spus Karber.

„Scopul jocurilor este sa ajutam la constientizarea amenințării reale din partea rusă, ai carei victime pot fi țările baltice și Polonia” – au declarat organizatorii exercițiilor.

Partenerii evenimentului sunt corporațiile americane de apărare Raytheon, Lockheed Martin si Northrop Grumman, precum și grupul suedez Saab și Holdingul de Apărare al Poloniei.

După cum informează centrul de presă al ”jocurilor”, în simulare participa reprezentanți ai altor instituții poloneze și străine implicate în probleme de securitate națională. La sfârșitul raportului va fi realizat un raport care va fi oferit Ministerului Apărării Naționale din Polonia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Pe stadionul principal din Varșovia a început „războiul cu Rusia”

  1. Putimon spune:

    Polonezii sunt patrioţi adevăraţii! Ar trebui să le urmăm exemplul!

  2. bogdan spune:

    Corect ! Numai cine a stat sub dominatia godacilor stie care sunt „binefacerile” aduse de acesti inapoiati Neanderthalieni ! Trebuie sa fim pregatiti sa nu mai lasam ca aceasta turma de porci sa mai calce in tarile noastre !

  3. rsumy spune:

    🙂 🙂 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top