Martin DempseyArmata SUA poate fi desfasurata în maxim 48 de ore in orice țara membra NATO de la frontiera cu Rusia. Dacă aceste forțe se dovedesc a fi insuficiente, SUA sunt pregătite să suplimenteze puterea militara pentru a proteja aliații, a declarat, miercuri, generalul Martin Dempsey, Șef al Statului Major Interarme american (Chairman of the Joint Chiefs of Staff), cel mai înalt grad militar din SUA, potrivit Ukrinform.

„Noi nu vom ceda niciun inch din teritoriul NATO. Statele Unite au o obligație în temeiul articolului 5 din Tratatul NATO: un atac asupra unui aliat este considerat un atac împotriva tuturor – este clar, iar toţi cei 28 de membrii NATO – sunt la unison” – a declarat Dempsey, comentând cu privire la posibilele pericole din partea Rusiei în ceea ce privește țările Alianței.

De asemenea, el a declarat că Statele Unite vor lucra cu NATO și alți aliați pentru a asigura sprijinul țărilor aliate aflate „în prima linie cu Rusia”. În acest sens, SUA se referă în special la țările baltice, Polonia, Ungaria, Bulgaria și România.

„Forțele americane vor oferi, de asemenea, asistență în cadrul noii Forțe de Reactie Rapida a NATO, inclusiv Unified Task Force, care poate fi desfasurata în termen de 48 de ore”, – afirma generalul.

Se remarcă faptul că armata SUA va oferi şi servicii suplimentare. În special, este vorba despre transferul de trupe, alimentare cu combustibil a aeronavelor în aer, intelligence, supraveghere, recunoaștere, sprijin cu navele Marinei Militare.

„În cazul în care criza va depăși capacitățile forțelor de alertă maximă, SUA este gata sa ofere forțe militare suplimentare – inclusiv infanterie – în cadrul forțelor NATO”, – a mai spus Dempsey.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top