Polonia și-a exprimat disponibilitatea de a plăti până la două miliarde de dolari pentru crearea pe teritoriul său a unei baze militare permanente a SUA, scrie Onet cu referire la un document al Ministerului Apărării al Poloniei.

„Această propunere conturează o nevoie clară și urgentă pentru o desfasurare permanentă în Polonia a unei divizii a armatei SUA cu angajamentul Poloniei de a oferi sprijin puternic, care poate ajunge la 1,5-2 miliarde $, prin realizarea de facilități militare comune și pentru a asigura o deplasare mai flexibilă a forțelor americane“ – se spune în documentul oficial.

Varșovia susține că este dispusă „să împartă povara cheltuielilor pentru apărare și să facă soluția mai rentabilă pentru guvernul SUA“.

Ministerul polonez al Apărării a confirmat autenticitatea documentului. Biroul de presă a adăugat că „Propunerea de prezență permanentă a SUA în Polonia“ a fost dezvoltata „în cadrul activităților care vizează aprofundarea cooperării cu Statele Unite, inclusiv o creștere a prezenței trupelor americane în Polonia“ în 2018.

Documentul conține informații despre posibila amplasare a facilităților militare și a spitalelor, precum și despre școli, săli de sport pentru personalul militar și familiile acestora. Articolul constată că propunerea a fost trimisă Casei Albe, Congresului SUA, unui număr de agenții guvernamentale și grupuri de reflecție, inclusiv Consiliul Atlantic.

Ministerul Apărării al Poloniei a subliniat că o prezență permanentă în țară a unei divizii a forțelor armate ale SUA este „necesară pentru eforturile de descurajare a pozitiilor întărite și periculoase ale Rusiei, care amenință Europa“. Varșovia subliniaza că deschiderea unei baze militare permanente în Polonia este în interesul nu numai a partii poloneze, care cauta să-și consolideze apararea pe fundalu amenințarii ruse, dar, de asemenea, corespunde doctrinei naționale de apărare a SUA, care definește agresiunea Rusiei ca principala amenințare pentru Statele Unite și stabilitatea globală.

Potrivit Varșoviei, investițiile în proiectul de desfasurare in Polonia a unei divizii de blindate ar trebui să acopere o parte semnificativă a fondurilor pentru crearea infrastructurii și menținerea capacității de luptă a unitatilor armate. În plus, o parte din infrastructura Ministerului Apărării din Polonia poate fi transferată în folosinta armatei americane.

Anterior, Ministerul polonez de Externe a afirmat că prezența trupelor americane în Europa constituie fundamentul politicii de securitate urmărite de Varșovia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Polonia vrea să-i țină departe pe ruși cu o divizie de blindate americane

 1. bogdan spune:

  Bravo Polonia ,Bravo USA ! Trebuie sa le iasa din capul ala cu rat porcilor ca vor mai stapani vreodata tarile Civilizate din Estul Europei !

  • petru spune:

   Bogdane la exorcizare! Civilizatia LGBT

   Bine spune Sf Efrem Sirul in Profetia sa despre sfarsitul lumii: ”in zilele de pe urma, din cauza curviei, lumea va innebuni si cine nu doreste sa innebumeasca cu lumea va fi declarat nebun”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top