În noaptea de 10 spre 11 ianuarie, Donald Trump a suferit cel mai grav atac din partea mass-media care susține Partidul Democrat.

CNN a raportat în seara zilei de 10 ianuarie despre existența unui document de 35 de pagini despre legaturile lui Trump cu Rusia.

Se afirmă că documentul a fost prezentat de șefii a patru agenții de informații din SUA la un briefing închis pe probleme de securitate. CNN a subliniat faptul că serviciile secrete americane nu sunt autorii, ci doar au informat ca acest document circulă în rândul elitelor americane încă de anul trecut.

De asemenea, se susține că la o întâlnire recentă cu Donald Trump, serviciile speciale i-au oferit două pagini din document cu un rezumat („sinopsis”) al acestuia.

Dis-de-dimineață, BuzzFeed a publicat o copie scanata a documentului de 35 de pagini, care a devenit o problemă politică majoră pentru Statele Unite ale Americii.

Din datele documentului reiese că acesta a fost elaborat pentru personalul sediului de campanie al democraților sau pentru Clinton. Informatiile sale sunt bazate pe surse anonime.

* * * * *

CONFIDENȚIAL. RAPORTUL Serviciului de Cercetare al Companiei 2016/080

Alegerile din SUA: activitățile în Rusia ale candidatul republican Donald Trump și legaturi compromitatoare cu Kremlinul

REZUMAT

– În Rusia, regimul l-a cultivat, sustinut si ajutat pe Trump timp de cel puțin cinci ani. Aprobat de Putin, scopul a fost de a stimula divizarea alianței occidentale.

– Pana in prezent, Trump a refuzat diverse „bomboane” oferite în Rusia (tranzacții imobiliare0 în scopul intaririi influenței Kremlinului asupra lui. Cu toate acestea, el și cei mai apropiați colaboratori ai sai au folosit un flux regulat de informații secrete de la Kremlin, inclusiv despre democrați și alți oponenți politici.

– Un fost ofițer superior de informații din Rusia susține că FSB-ul a adunat suficient material compomitator în legătură cu activitatea lui Trump la Moscova, pentru a fi în stare să-l șantajeze. Conform unor surse de încredere, comportamentul său de la Moscova a inclus acte sexuale perverse care au fost organizate sau desfășurate sub control FSB.

– Dosarul compromitator despre Hillary Clinton a fost elaborat de diverse servicii speciale ruse timp de mai mulți ani și include, în principal, conversații înregistrate cu dispozitive de ascultare în timpul vizitelor îsale n Rusia, precum și apeluri telefonice interceptate. Dosarul este coordonat de către secretarul de presă al Kremlinului Peskov, care raportează în mod direct lui Putin. Cu toate acestea, până în prezent, dosarul nu a fost răspândit în străinătate, nici macar nu a fost transmis lui Trump. Intențiile Rusiei în ceea ce privește utilizarea acestuia nu sunt încă clare.

DETALII

1. În comunicarea cu un compatriot de încredere, în iunie 2016, sursele A și B, respectiv, un înalt oficial al Ministerului rus al Afacerilor Externe și fost ofiter de rang inalt din serviciul de informatii rus, care încă sunt implicati în mod activ în activitățile de la Kremlin, au raportat că guvernul rus îl cultiva și susține pe candidatul republican la presedintie Donald Trump, timp de cel puțin cinci ani.

Sursa B a susținut că „operațiunea Trump” este susținuta și dirijata personal de președintele Rusiei, Vladimir Putin. Scopul operatiunii este de a semăna discordie și dezordine în SUA și mai ales în alianța transatlantică, care este considerata ostila intereselor rusești.

2. În ceea ce privește detaliile, sursa A sustine că Kremlinul a împărtășit lui Trump și echipei sale informații valoroase despre adversarii săi, inclusiv despre candidatul democrat la presedintie Hillary Clinton, informatiile au fost oferite timp de mai mulți ani.

Acest lucru a fost confirmat de către sursa D, un colaborator apropiat al lui Trump, care a organizat călătoria sa recentă la Moscova și a spus, în iunie 2016, că informatiile rusilor au fost „foarte utile”. Operațiunea Kremlinului de „cultivare” a lui Trump a inclus oferte imobiliare profitabile în Rusia, în special în vederea viitoarei Cupe Mondiale de fotbal care va avea loc în 2018. Cu toate acestea, până în prezent – din motive necunoscute – Trump nu a fost de acord cu aceste propuneri.

3. Cu toate acestea, există și alte aspecte ale cooperării lui Trump cu autoritățile ruse. Unul dintre acestea a fost de succes pentru Rusia, având în vedere obsesiile personale și perversiunile sexuale ale lui Trump, care au permis obtinerea de material compromitator. Potrivit sursei D, comportamentul pervers al lui Trump la Moscova a inclus ocuparea apartamentului prezidențial Ritz Carlton Hotel, unde, așa cum știa el, în timpul uneia dintre vizitele în Rusia a oprit președintele Obama și prima doamnă (pe care îi ura).

El a ”spurcat” patul în care au dormit sotii Obama, angajand în acest scop câteva prostituate care au interpretat spectacolul „dusurilor de aur” (urinare) pe pat în fața lui. Este cunoscut faptul că hotelul se afla sub controlul FSB și este echipat cu microfoane și camere video, pentru a putea înregistra la nevoie.

4. Episodul descris mai sus – cu Trump la Hotel Ritz Carlon – a fost confirmat de către sursa E, DELETED_TEXT, care a spus că el / ea și mai mulți angajați au fost informați cu privire la acest lucru atunci si mai tarziu. El/ea crede că totul s-a întâmplat în 2013. Sursa E a oferit marturia sursei F, etnica rusa, membru al personalului de sex feminin al hotelului în perioada in care Trump a stat la hotel. Ea a confirmat relatarea. Într-un interviu separat în iunie 2016, sursa B (fostul spion rus de nivel superior) a susținut că comportamentul non-standard al lui Trump în Rusia de-a lungul anilor a permis autorităților ruse sa adune suficiente materiale  compromitatoare despre acesta, așa că, dacă doresc, sunt în măsură să-l șantajeze.

5. Ca răspuns la întrebarea despre „cultivarea” lui Trump de catre serviciile de la Kremlin din ultimii ani și despre zvonurile privind un dosar „compromitator” pe numele lui Hillary Clinton, sursa B a confirmat existența unui astfel de dosar. El / ea a admis că acest dosar a fost elaborat de „Departamentul K” al FSB ani de zile, începând din momentul președinției soțului ei, Bill Clinton, și constă, în principal, din interceptari de conversații, fara dovezi de comportament non-standard sau indecent. Unele dintre conversațiile lui Clinton au fost înregistrate cu dispozitive de ascultare în timpul vizitelor sale în Rusia și se concentreaza asupra faptului că unele afirmatii ale ei sunt contrare poziției actuale cu privire la diverse probleme. Alte înregistrări sunt probabil efectuate prin interceptarea convorbirilor telefonice.

6. În continuarea acestui subiect, sursa G, un înalt oficial de la Kremlin, a admis că dosarul privind Clinton este coordonat exclusiv de către purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, care a fost responsabil pentru pregătirea lui in baza instrucțiunilor personale ale lui Putin. În același timp, acest dosar nu a fost încă distribuit în străinătate, inclusiv nu a fost transmis lui Trump sau echipei sale de campanie. În prezent, intențiile lui Putin în această privință sunt neclare.

Data: 20 iunie 2016

Alte extrase din documentul secret:

Raport Sinteza 2016/94, 19 iulie 2016, pag.9

– Consilierul lui Trump, Carter Page, are întâlniri secrete la Moscova cu Secin (Igor Secin, presedinte „Rosneft”) și Diveikin (Igor Diveikin, adjunct șefului Administratiei Președintelui ), oficial de rang înalt de la Kremlin.

– Secin ridică problema viitorului cooperării ruso-americane în sectorul energetic și anularea sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei impuse din cauza Ucrainei. Page s-a eschivat sa raspunda.

– Diveikin vorbeste despre publicarea dosarului compromitator la adresa lui Hillary Clinton și face aluzie la faptul că Kremlinul are un astfel de material și în ceea ce îl privește pe Trump.

Raport de sinteză 2016/095, pag. 7

Noi dovezi de înțelegeri secrete între sediul de campanie al lui Trump si Kremlin

– A aparut o altă dovada de înțelegere secretă între echipa de campanie a lui Trump si Kremlinul, autorizată la cel mai înalt nivel, care este implementata cu participarea diplomaților ruși din SUA.

– Colegul lui Trump recunoaste faptul că Kremlinul este în spatele apariției recente a scurgerilor de pe WikiLeaks.

– Schimbul de informații este în ambele direcții. Echipa lui Trump foloseste o „cârtiță” în staff-ul democraților, precum și hackeri din Statele Unite și Rusia. Putin este ghidat de frica si ura fata de Hillary Clinton. Rușii obțin de la echipa lui Trump informatii despre oligarhii ruși și familiile lor din Statele Unite ale Americii.

– Mecanismul de transmitere a informațiilor include platile sociale către imigranții ruși care locuiesc în Statele Unite, folosind funcționarii consulari din New York, Columbia și Miami.

– O sursă apropiată de Trump și Manafort sugerează că echipa republicana este fericită să aibă Rusia in calitate de ”sperietoare”, pentru a masca legăturile de corupție mai largi cu China și alte țări în curs de dezvoltare.

Raport de sinteză 2016/136, 20 octombrie 2016 pag. 16

Privind legaturile cu avocatul lui Trump

– Un insider de la Kremlin a raportat despre o întâlnire secretă a avocatului lui Trump  – Cohen – cu oficiali de la Kremlin, în august 2016, la Praga.

– Semistatala Rossotrudnichestvo este utilizata ca acoperire pentru aceasta intalnire. Sediul său este in capitala Republicii Cehe.

– Oficialul Dumei de Stat, Kosaciov, se pare ca a  participat, în calitate de mediator, la întâlnirea din august cu Cohen.

Raport de sinteză 2016/113, 14/09, p. 27

Trump in St. Petersburg

– Două surse bine informate din Sankt-Petersburg spun că candidatul republican Trump a plătit mită și a fost implicat în activitati sexuale, dar principalii martori sunt greu de convins sa vorbeasca.

– Ambii cred că partenerul de afaceri azer al lui Trump, Araz Agalarov, cunoaște detaliile.

Raport de sinteză 2016/134, 18/10, p. 30

Mai multe detalii despre legaturile Kremlinului cu campania lui Trump

– Un aliat apropiat al lui Secin a confirmat întâlnirea secretă de la Moscova cu Carter Page, din luna iulie.

– Esența propunerii de negociere conținea un pachet mare de acțiuni „Rosneft”, în schimbul ridicării sancțiunilor împotriva Rusiei. Page confirmă faptul că aceasta este intenția lui Trump.

– Secin, la data de 17 octombrie continua să creadă că Trump poate câștiga cursa prezidențială. Acum el cauta o oportunitate de a reorienta relația cu Statele Unite.

Raport de sinteză 2016/135 19 octombrie 2016 p. 32

Rolul important al avocatului Cohen

– Insiderul de la Kremelin subliniază importanța avocatul lui Trump, Michael Cohen, în relațiile secrete cu Kremlinul. Soția lui Cohen este rusoaica, iar tatăl ei – un dezvoltator imobiliar de la Moscova.

– Cohen interacționează cu rușii, încercând să acopere scandalul cu Manafort și faptul că Page a fost dat „în vileag”. El s-a întâlnit cu oficialii de la Kremlin în secret în UE, în luna august, în vederea atingerii acestui obiectiv.

– Aceste contacte secrete continuă, dar acum ele sunt desfasurate de agenți de încredere ai Kremlinului din diverse institutii, astfel incat regimul rus sa poata „nega plauzibil” orice implicare a sa.

– Am primit o confirmare suplimentară a faptului că demiterea lui Ivanov și numirea lui Kirienko și Vaino sunt asociate cu necesitatea de a acoperi operatiunea de sprijinire a lui Trump de catre Kremlin.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Pentru ce este acuzat Trump? Traducerea documentului controversat privind relațiile cu Rusia și șantajul Kremlinului

  1. mocanu dan spune:

    DECI TRUMP ASTA INCA INAINTE DE A FI PRESEDINTE SI-A BAGAT SI EL SOCOTEALA IN MAICA RUSIA SI CICA A FACUT PERVERSIUNI IN PLUS FATA DE FOSTUL PRESEDINTE CLINTON CARE A FOLOSIT DOAR TRABUCUL

  2. bogdan spune:

    Incet incet adevarul va iesi la ivela !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top