Compania germana Siemens reduce cardinal producția de turbine cu gaz, explicând astfel lipsa de perspective pentru piata centralelor electrice pe bază de combustibili fosili în Europa, scrie Deutsche Welle.

Articolul remarcă faptul că așteptările concernului german sunt în mod clar contrare previziunilor și deciziilor de investiții ale concernului rusesc „Gazprom“, care construieste in prezent noi conducte de gaze, justificand investițiile sale enorme prin nevoia în creștere față de gaze naturale a sectorului energetic european.

Astfel, președintele Consiliului de Administrație al Siemens, Joe Kaeser, a rezumat poziția concernului la la reuniunea anuală a acționarilor din 31 ianuarie 2018 de la München.

Potrivit acestuia, în următorii 2-5 ani, în Germania va fi necesar să se reducă aproximativ 3.000 de locuri de muncă în producția de echipamente pentru centrale electrice care funcționează pe surse de energie neregenerabila (combustibili fosili), și anume pe petrol, cărbune și gaze.

După cum a subliniat Kaeser, aceasta nu este o problemă a „Siemens”, ci rezultatul schimbărilor structurale în industria energetică mondială.

Scăderea cererii globale de echipamente pentru centralele pe bază de combustibili fosili a fost de peste 40%, iar prețurile au scăzut cu mai mult de 30%.

„Mai ales în Germania: aici practic nu mai există nicio cerere”, a spus șeful Siemens.

Jurnalistul DW remarca că pe cea mai mare piața de export a Gazprom nimeni nu mai construiește centrale electrice mari pe gaze. Pe de alta parte, Gazprom construiește conductele noi de gaze –  Nord Stream-2 și Turkish Stream.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 4,20 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Pentru ce trage Gazprom conducte în Europa? Siemens sistează producția de turbine cu gaz

  1. bogdan spune:

    Porcia stie ca daca apuca Europenii sa primeasca gaze din alte surse(in special USA si Bazinul Golfului) s-a terminat cu ei-porcii ! Daca ar exista terminale pt decomprimare gaze in Europa(aduse pe mare) precum sunt deja in Tarile Baltice deja gazele din Porcie ajung istorie !

    • igor spune:

      corect, lumea civilizata deja a inteles ca nu trebue hranit porcul rusesc, deaorece Europa cumparind gazele/petrolul rusesc sponsorizeaza cea mai mare grupare terorista din lume, grupare care face rachete si tancuri pe banii nostri si apoi vine sa ne omoare. mai este putin pina masiva piata de hidrocarburi a Europei se va reorienta catre SUA, tarile arabe, mai este inca gaz in Marea Neagra, Nordul Africii, Israel, Azerbaidjan, dupa aceasta va fi „adio rusia”, rusia devine un stat falimentar daca nu-i mai cumpara nimeni hidrocarburile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top