jurnalist ranitPe parcursul ultimului an de război din Donbas, militanții separatisti au ţinut captivi mai mult de 40 de jurnaliști. Mulți lucrători din presa locală au fost forțați să părăsească teritoriile ocupate din cauza amenințărilor la viața și sănătate, iar majoritatea publicațiilor au încetat să existe din cauza presiunii asupra echipelor editoriale, se arata in raportul Uniunii Sindicatelor Independente din Media din Ucraina (USIMU).

„În ultimul an, mai mult de 40 de reprezentanți ai presei au trecut prin beciurile separatistilor. Mulți jurnaliști continua sa se afle acolo acum. De fapt, tot jurnaliștii locali, care apara libertățile democratice, au fost forțați să părăsească teritoriile ocupate din cauza amenințărilor la viața și sănătate. Multe publicații au încetat să existe din cauza presiunii asupra echipelor editoriale, a confiscarii, a daunelor materiale sau a incapacitatii de evacuare pe teritoriul ucrainean”, – se arata in raportul USIMU.

Sindicatul mai aminteste ca, în 2014, în Ucraina au fost ucisi opt jurnaliști – atât ucraineni, cât și străini. Câtiva jurnalisti au fost ucisi in acest an. Cei mai multi dintre ei au murit pe teritoriul Donbasului.

USIMU a remarcat că, în acest an, jurnaliștii ucraineni au înteles ca niciodata nevoia de a respecta dreptul la libertatea mass-media.

De Ziua Mondială a Libertății Presei, celebrată astăzi, 3 mai, USIMU a cerut comunitatii internationale să comemoreze jurnaliștii ucisi, precum și zecile de reporteri deținuți, bătuți, sau forțați să își părăsească locuințele.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Peste 40 de jurnalişti au trecut prin beciurile separatiştilor din Donbas

  1. agentul termic spune:

    „amenințărilor la viața și sănătate” ? Suna atat de ciudat in romaneste.

  2. rsumy spune:

    E simplu!!!
    DNR și LNR sunt niște dictaturi nenorocite, copii mai mici ale jigodiei Maica Rusia 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top