La Stockholm, în ultimele șase luni, diplomații străini au primit aproximativ o mie de amenzi pentru staționare sau parcare în locuri nepermise. Lideri ai acestei statistici dupa numarul de amenzi au fost angajații ambasadei ruse din Suedia, scrie Expressen.

„Potrivit informațiilor noastre, niciuna dintre cele 255 de amenzi nu a fost plătită”, a declarat Mikael Andersson, reprezentantul Autoritatii de Transport din Suedia.

Diplomații profită de imunitatea diplomatică pentru ca știu ca împotriva lor nu pot fi declansate urmariri penale. În cazul comiterii unor infracțiuni grave, diplomații sunt judecați acasă, ceea ce se întâmplă destul de rar.

„Cu toate acestea, se pare că la Stockholm diplomatii ruși profita din plin de imunitatea diplomatică – cel puțin atunci când vine vorba de regulile de circulatie“ – scrie Expressen.

Diplomații ruși sunt responsabili pentru o cincime din toate amenzile și, prin urmare, s-au dovedit a fi cei mai răi în această privință. Dacă, în luna februarie, amenzile pentru personalul ambasadei au totalizat 46.750 de coroane, în prima jumătate a anului in curs acestea au ajuns până la 160.000 de coroane.

Diplomații care au primit cele mai multe amenzi vor fi convocati la Ministerul Afacerilor Externe al Suediei, unde li se va cere să respecte regulile de circulatie si reglementarile privind parcarile, notează ziarul.

„Imunitatea este necesara pentru a le permite să își îndeplinească îndatoririle, nu pentru parcari in locuri interzise pentru a merge la magazin“, – a declarat Anna Block-Mazoyer, șeful adjunct al serviciului de protocol al ministrului suedez de externe.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 1,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Poliția rutieră suedeză se plânge că rușii abuzează de imunitatea diplomatică

  1. bogdan spune:

    Se astteapta cineva la altceva din partea godacilor astia imapoiati ?? spurcata natie si inapoiata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top